Gospodarstvo

Pet tisuća kuna za novi aparat u borbi protiv raka dojke

Prošlotjedni dan narcisa polučio prekrasne rezultate za humanitarne svrhe

Autor: Ivona Amidžić - 02.04.2019

Ukupno 8.330,00 kn prikupljeno je u akciji “Dan narcisa” koja je 22. ožujka tradicionalno održana u svim većim mjestima otoka Hvara.

Prema riječima predsjednice Gradskog društva Crvenog križa otoka Hvara Maje Budrović, od ovoga iznosa 5 tisuća kuna usmjerit će se za nabavku novog aparata za intraoperativno zračenje oboljelih od raka dojke, a preostala sredstva uplatit će se kao jednokratne pomoći dvjema otočankama oboljelima od te opake bolesti.

Akciju su predvodili aktivisti Crvenog križa iz srednje škole, otočkih vrtića i osnovnih škola, a ove godine su im se pridružile i žene SDP-a grada Hvara. Prodajom narcisa željelo se upozoriti na potrebu ranog otkrivanja i kvalitetnog liječenja raka dojke.

Na razini Hrvatske organizator ove velike manifestacije je udruga Europa Donna uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te potporu Ministarstva zdravstva.

(Grad Hvar)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: aparat za intraoperativno zračenje, aparat za liječenje raka dojke, crveni križ, dan narcisa, humanitarno, otok hvar, rak dojke,