Lifestyle

“Plavcima pustili krv”

Ovom akcijom policijski službenici dokazuju kako je u bilo kojoj prigodi njihova dužnost pomaganje građanima

Autor: Ivona Amidžić - 03.04.2019

U ponedjeljak, 01. travnja 2019. godine u službenim prostorijama Policijske postaje Obrovac, dok su se svi šalili, policijski službenici su u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa grada Obrovca organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi, s ciljem prikupljanja dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pored policijskih službenika i umirovljenih policijskih službenika odazvali su se i djelatnici drugih službi na području Grada Obrovca, župnik Župe Obrovca, djelatnici osnovne i srednje škole u Obrovcu, djelatnici HEP-a.

Samoj akciji odazvalo se ukupno 18 dobrovoljnih davatelja. Ukupno je tom prilikom prikupljeno 12 doza krvi. Akciji se odazvao i župnik Grada Obrovca, don Krešo Čirak koji je krv dao prvi put kao i Iva Šendula, policijska službenica PP Obrovac.

Na akciji je zabilježeni i rekorder u darivanju i to kontakt policijski službenik Anto Miloš  kojem je ovo bio 56. put da daruje krv.

Ovom hvalevrijednom akcijom policijski službenici dokazuju kako je u bilo kojoj prigodi njihova dužnost pomaganje građanima.

foto: PU zadarska

Tagovi: crveni križ, davanje krvi, policajci, policijska postaja obrovac,