Lifestyle

Plenković pozvao građane na cijepljenje: U srijedu primio booster

Osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom neovisno o dobi trebaju primiti treću dozu i to već četiri tjedna nakon druge doze dvodoznih cjepiva

Autor: Ivona Amidžić - 09.02.2022

Premijer Andrej Plenković objavio je u srijedu kako je u konzultaciji s liječnicima primio booster dozu cjepiva, i to nakon što je prebolio koronavirus i primio dvije doze cjepiva.

“Dodatna doza osobito je važna u okolnostima omikrona”, napisao je na Twitteru te je ponovno pozvao građane da se cijepe i iskoriste booster dozu za zaštitu od težih oblika covida-19.

Podsjetimo, booster (dodatna) doza se primjenjuje kod svih osoba starijih od 18 godina dva mjeseca nakon cjepiva Johnson&Johnson / Janssen, a tri mjeseca nakon druge doze ostalih cjepiva protiv COVID-19.

Ako ste rezervirali termin za booster (dodatnu) dozu cjepiva u vremenu kraćem od preporučenog, nećete se moći cijepiti u tom terminu, osim u iznimnim situacijama prema procjeni liječnika. Osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom neovisno o dobi trebaju primiti treću dozu i to već četiri tjedna nakon druge doze dvodoznih cjepiva.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: booster doza, cijepljenje, cjepivo, dodatna doza, Plenković,