Crna kronika

Poginula djevojka iz reality showa Farma

Djevojka je sudjelovala u reality showu Farma koji se trenutno prikazuje na televiziji..

Autor: Josipa Maksimović - 14.12.2018

U petak rano ujutro, oko pet sati, u prometnoj nesreći u mjestu Topolje kraj Ivanić Grada smrtno je stradala 24-godišnja Edita Ptičar, djevojka koja se natjecala u aktualnoj sezoni realityja “Farma”, piše Jutarnji list.

Tužna vijest o tragediji objavljena je i u jednoj Facebook grupi koja okuplja ljubitelje spomenutog TV showa.

Edita je navodno u automobilu bila s još jednom muškom osobom, koja je u bolnici, a do nesreće je, prema prvim neslužbenim informacijama, došlo zbog prebrze vožnje.

Policija još obavlja očevid.

Kako doznajemo, Edita je vozila Audi 80 sisačkih oznaka u vlasništvu 26-godišnjeg mladića koji je sjedio na suvozačevu mjestu. U jednom trenutku vozilo je sletjelo s kolnika, a Edita je na mjestu nesreće podlegla stravičnim ozljedama. Njezin suputnik je, pak, u teškom stanju kolima Hitne pomoći prevezen u KB Dubrava.

Je li tragediji kumovao sklizak kolnik, slaba vidljivost, neprilagođena brzina kretanja uvjetima na cesti ili nešto treće, doznat će se po dovršetku policijskog očevida. No ono na što policija dodatno apelira slijedom utvrđenog jest činjenica da vezivanje sigurnosnim pojasom itekako može spasiti život. Naime, vozačica u trenutku nesreće nije bila vezana.

Policija stoga još jednom “poziva sve sudionike u prometu da u vozilu u kojemu postoji ugrađen sigurnosti pojas, da ga obavezno koriste”.

– Može se navesti da je nekorištenje sigurnosnog pojasa jedan od prekršaja koji spada u ‘četiri glavne ubojice u prometu’, zajedno s vožnjom pod utjecajem alkohola, nepropisnom i neprilagođenom brzinom i uporabom mobitela u vožnji. Gotovo je nevjerojatan izostanak percepcije o veličini ovog problema kad je stradavanje u pitanju. Ljudi nisu svjesni da ih nevezanjem, prilikom slijetanja vozila s ceste ili prevrtanja, sile koje djeluju u tim trenucima pretvaraju u projektile, koji donose zlo sebi i drugima u vozilu. Osim toga, izuzetno su česta izlijetanja osoba iz vozila, koje gotovo u pravilu smrtno stradavaju, a oni koji su bili vezani, ostaju u vozilima s lakšim ozljedama – upozoravaju iz PU zagrebačke. Naglašavaju i da vozači te drugi sudionici u prometu “svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život, nego i živote drugih sudionika.”

Na području Policijske uprave zagrebačke, od 49 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom, u 13 njih krivac je bio pod utjecajem alkohola. U isto vrijeme, u 13 prometnih nesreća osobe koje su smrtno stradale nisu koristile sigurnosni pojas. Nažalost, u svakoj drugoj prometnoj nesreći izgubljeni život korištenjem sigurnosnog pojasa mogao je biti spašen.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Tagovi: edita ptičar, farma, prometna nesreća,