Politika

Pogledajte “cake” novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Naučite glavne "cake" kako ne biste ostali bez svojih zvjezdica...

Autor: Josipa Maksimović - 09.12.2018

Iako je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti stupio na snagu prije desetak dana, a u njemu je predviđena rekategorizacija objekata obiteljskih iznajmljivača koji su rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu dobili prije 2007. godine, obiteljski iznajmljivači imaju nekoliko godina da postupe u skladu s novim zakonskim odredbama, objašnjavaju u Ministarstvu turizma.

Podsjetimo, novi je zakon predvidio da iznajmljivači koji više od deset godina nisu svoju kategoriju usluge usklađivali s novim standardima i važećim Pravilnikom o kategorizaciji to moraju učiniti radi ujednačavanja standarda smještajnih objekata. Riječ je o oko 20 tisuća iznajmljivača u Hrvatskoj koji će morati “osvježiti” svoju kategorizaciju smještaja ili će ostati bez “zvjezdica” koje označavaju njihovu kvalitetu usluge.
Tako oni iznajmljivači koji su svoje rješenje ishodili do 31. prosinca 2000. godine imaju rok od dvije godine da se usklade s postojećim Pravilnikom kako ne bi izgubili zvjezdice. Oni koji su rješenje ishodili u razdoblju od 1. siječnja 2001. godine do 31. prosinca 2004. godine za to imaju tri godine, dok iznajmljivači s rješenjima koje su ishodili nakon 31. prosinca 2004. godine imaju četiri godine za usklađivanje s postojećim standardima.
Izvor: Slobodna Dalmacija

Tagovi: iznajmljivanje, zakon,