Lifestyle

Ponavljanje izbora u nekim mjestima i općinama

U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača...

Autor: Ivona Amidžić - 21.05.2021

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je u četvrtak u kojim se općinama i gradovima u nedjelju, 23. svibnja, ponavljaju lokalni izbori.

U općini Donja Voća, Varaždinska županija, ponavljaju se izbori za župana, županijsku skupštinu, općinskog načelnika i općinsko vijeće na biračkom mjestu br. 6 u tamošnjoj Osnovnoj školi, Gornja Voća bb.

U Gradu Orahovici, Virovitičko-podravska županija, ponavljaju se izbori za gradonačelnika na biračkom mjesto br. 11 Duzluk.

Ponavljaju se i u općini Gunja, Vukovarsko-srijemska županija, za izbor za općinskog načelnika na biračkom mjesto br. 2 Gunja.

U istoj županiji, u općini Trpinja, ponavljaju se izbori za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na biračkom mjestu br. 1 Trpinja.

U Vrlici, Splitsko-dalmatinska županija, na biračkom mjestu br. 5 Podosoje, ponavljaju se izbori za gradonačelnika.

U općini Marčana, Istarska županija, ponavljaju se izbori za općinskog načelnika na biračkom mjestu br. 8 Loborika, Župna kuća.

U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača.

DIP podsjeća da se u nedjelju, 30. svibnja, ponavljaju izbori za općinsko vijeće na osam biračkih mjesta u Općini Kneževi Vinogradi, Osječko-baranjska županija.

Nakon ponovljenih izbora i utvrđivanja rezultata glasovanja, DIP će objaviti konačne podatke o lokalnim jedinicama u kojima će se održati drugi krug izbora.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: dip, glasanje, izbori, lokalni izbori, ponavljanje,