Crna kronika

Posljednji pozdrav Jakši Fiamengu

"Fiamengo će zauvijek ostati upisan u povijesti dalmatinske pjesme i našeg svijeta koji voli tu pjesmu", rekao je Mrduljaš... :(

Autor: Antonela Verković - 05.01.2019

Štovatelji i prijatelji u subotu su se na splitskom groblju Lovrinac posljednji put oprostili od pjesnika, književnika, novinara i akademika Jakše Fiamenga, koji je u 73. godini života umro 27. prosinca prošle godine – piše Nacionalniportal.hr

Lijes s posmrtnim ostacima odvezen je do splitske gradske luke, odakle je trajektom prevezen na Vis, gdje će u poslijepodnevnim satima Fiamengo biti pokopan u rodnoj Komiži.

Glazbenik Zlatko Stipišić Gibonni je za Fiamenga rekao kako je bio veliki pjesnik kojeg se najbolje može upoznati kroz njegove pjesme. “Fiamengo je bio veliki čovjek i veliki pjesnik”, istaknuo je Gibonni.

Glazbenik i skladatelj Tomislav Mrduljaš poručio je kako je Fiamengo “sve zadužio.” “Fiamengo će zauvijek ostati upisan u povijesti dalmatinske pjesme i našeg svijeta koji voli tu pjesmu”, rekao je Mrduljaš.

U svojim oproštajnim govorima pjesnici Miki Bratanić i Siniša Vuković istaknuli su iznimno veliku važnost Fiamengove pjesničke riječi, a Vuković je naglasio da je Fiamengo bio “zadnji bard dalmatinske poezije”.

U Splitu će se u ponedjeljak, 7. siječnja održati komemoracija.

FOTO: Youtube (screenshot)

 

Tagovi: jakša fiamengo, lovrinac, pogreb,