Politika

Požega ‘otrovan’ na Facebook-u: Tko će odgovarati za dijagnozu sinkope?

Horvatinčić je izazvao prometnu nesreću u kolovozu 2011. godine, a sami sudski postupak traje već osam godina i još uvijek nije gotov, odnosno pravomoćan

Autor: Ivona Amidžić - 14.03.2019

Tomislav Horvatinčić jučer je nepravomoćno proglašen krivim za izazivanje pomorske nesreće. Dobio je bezuvjetu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci. Nesreća se dogodila u kolovozu 2011. godine, a sami sudski postupak traje već osam godina i još uvijek nije gotov, odnosno pravomoćan. Zašto? Pitaju se mnogi – kako piše OsijekNews.hr.

A onda, putem društvenih mreža, kritičan i ljut poput mnogih, nije mogao na miru biti ni prof.dr.sc. Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća, nezavisni gradski vijećnik izabran s liste Mosta NL.

“Tomislav Horvatinčić je danas nepravomoćno proglašen krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara. Dobio je bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju 4 godine i 10 mjeseci. Nesreća se dogodila u kolovozu 2011. godine. Može li mi netko objasniti zašto sudski postupak traje već gotovo osam godina i još nije gotov, odnosno pravomoćan? Također, u prošlom suđenju dotični gospodin je bio oslobođen uz obrazloženje da je doživio sinkopu, odnosno gubitak svijesti. Sada je ta sinkopa nestala i više se ne spominje. Ako sinkope nije bilo, tko će odgovarati za takvo postavljanje dijagnoze i bestidno laganje?” napisao je Požega.

Tagovi: facebook, suđenje, Tomislav Horvatinčić, željko požega,