Crna kronika

Prijetio policajcima smrću i razbio službeno vozilo, a potom ih fizički napao

Policijski službenici nisu mogli ni zamisliti što ih čeka kad su dobili dojavu o narušavanju javnog reda i mira

Autor: Ivona Amidžić - 14.05.2020

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom koji je prethodni dan uhićen tijekom postupanja po dojavi o narušavanju javnog reda i mira oko 22.00 sata u Vrgorcu.

Naime, izlaskom na mjesto događaja zatečen je u narušavanju javnog reda i mira vrijeđajući stanare iznad ugostiteljskog objekta, a s vrijeđanjem i narušavanjem javnog reda i mira je nastavio unatoč zapovijedi policijskih službenika da prestane.

Uhićen je uz korištenje sredstava prisile te odvezen na liječnički pregled nakon čega je doveden u službene prostorije policije.

Tijekom postupanja i provođenja kriminalističkog istraživana u prostorijama postaje u Vrgorcu uputio je ozbiljnu prijetnju smrću policijskim službenicima, kao i članovima njihovih obitelji. Fizičkim je udaranjem razbio i oštetio inventar prostorije za zadržavanje dok je prilikom prijevoza službenim policijskim vozilom u više navrata nastavio upućivati prijetnju smrću policijskim službenicima u pratnji kao i članovima njihovih obitelji.

U jednom trenutku je razbio bočno staklo na službenom vozilu i fizički napao službenike.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kaznena djela Napada na službenu osobu, Prijetnje i Oštećenja tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovačko neretvanske.

Nadalje zbog drskog ponašanja, vrijeđanja i narušavanja mira građana protiv spomenutoga je podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tagovi: fizički napao, javni red i mir, policija, prijetio smrću, uhićen, uništio,