Gospodarstvo

Prometno redarstvo počelo s novčanim kaznama oko Marjana

Od kolovoza su građani upozoravani radi nepropisnog pakiranja...

Autor: Ivona Amidžić - 11.05.2020

U ulici Vatroslava Lisinskog, na dionici koja je označena znakom zabrane parkiranja, Prometno redarstvo Grada Splita od kolovoza prošle godine u sedam je navrata svim vozilima zatečenim u prekršaju (parkiranim na području zabrane) izdalo Upozorenje. Također, vozila koja su u potpunosti zagradila prolaz bila su premještana od strane Pauk službe Split parkinga.

Podsjećamo, riječ je o ulici na kojoj je i po ocjeni vatrogasnih snaga nužno osigurati kolničku širinu za nesmetan prolaz u slučaju opasnosti od požara.

Tako je Prometno redarstvo Grada Splita, nakon višemjesečnog upozoravanja vlasnika vozila zatečenih u prekršaju u ulici Vatroslava Lisinskog, započelo primjenu mjere novčane kazne, postupajući u skladu s postavljenom prometnom signalizacijom i dosljednom primjenom odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, iz Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan također su zatražili pomoć pri osiguravanju prohodnih vatrogasnih prilaza u ulicama oko park šume Marjan, u kojima se svakodnevno nepropisno parkiraju automobili i tako sprječavaju prolaz vatrogasnim vozilima.

foto: Grad Split

Tagovi: marjan, nepropisno, novčane kazne, parkiranje, prometno redarstvo,