Politika

Sastanak Svjetske zdravstvene organizacije na temu nastave u vrijeme pandemije

Skupu je nazočilo više od 250 stručnjaka iz područja obrazovanja i zdravstva

Autor: Ivona Amidžić - 31.08.2020

Ministar znanosti Radovan Fuchs koji je sudjelovao na sastanku Svjetske zdravstvene organizacije na temu održavanja nastave za vrijeme pandemije koronavirusa, kolegama je predstavio hrvatski model povratka u škole, izvijestilo je u ponedjeljak resorno ministarstvo.

Ističu kako je Hrvatska odabrana kao jedna od šest zemlja, uz Dansku, Njemačku, Izrael, Tursku i Armeniju za prezentaciju svoga modela izvođenja nastave.

“Na sastanku je istaknuta važnost primarne zdravstvene zaštite s posebnim fokusom na pomoć ranjivim skupinama društva i obrazovanja te zaštitu onih najugroženijih. Sve zemlje suočavaju se sa sličnim izazovima pa je od iznimne važnosti međunarodna suradnja te prikupljanje i razmjena informacija o najnovijim istraživanjima”, navodi se u priopćenju.

Skupu je nazočilo više od 250 stručnjaka iz područja obrazovanja i zdravstva, a riječ je o prvom u nizu sastanaka kojima je cilj razmjena iskustava i znanja europskih i svjetskih stručnjaka u zajedničkoj borbi protiv globalne pandemije.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: fuchs, ministar znanosti, Radovan Fuchs, sastanak, svjetska zdravstvena organizacija,