Gospodarstvo

SDP traži da se oduzme koncesija brzobrodskom prijevozniku za šibenske otoke

"Stari brodovi često ne isplovljavaju, ne mogu ispuniti uvjete koncesije niti garantirati sigurnost putnika"

Autor: Ivona Amidžić - 15.02.2019

Predsjednik šibenskoga SDP-a Tonči Restović traži od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Agencije za obalni linijski pomorski promet da se oduzme koncesija brzobrodskoj liniji na relaciji Šibenik – Kaprije – Žirje, priopćio je u petak medijima – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

“Potaknuti događajima zadnjih mjeseci na brzobrodskoj liniji 9502 Šibenik – Kaprije – Žirje, na kojoj sve češće ne vozi brod, zahtijevamo od vas preispitivanje i eventualno oduzimanje koncesije tvrtki ‘Catamaran line’ te dodjelu koncesije privremenom brodaru do provođenja novog natječaja.

Naime, iako je tvrtka ‘Catamaran line’ preuzela koncesiju, ujedno je preuzela i stare brodove, koji očito ne mogu ispuniti uvjete koncesije, a ne mogu garantirati ni sigurnost putnika. Iz iskustva znamo da drugi brodovi mogu normalno voziti na toj liniji jer se već događalo da ti brodovi nisu isplovljavali.

Kako ovo već predugo traje, molimo vas da u što kraćem roku reagirate te da otočanima omogućite normalan prijevoz do svojih kuća”, stoji u zahtjevu koji je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Tonči Restović poslao mjerodavnome ministarstvu i agenciji.

U petak ujutro treći put u deset dana katamaran na liniji Šibenik – Kaprije – Žirje nije isplovio s otoka Žirja.

Prije točno deset dana katamaran “Komiža” nasukao se u uvali Muni, na otoku Žirju, kad je pokušao isploviti po jakom vjetru, a Agencija za istraživanje nesreća u zračnome, pomorskome i željezničkom prometu zbog toga je pokrenula istragu.

U utorak taj katamaran nije isplovio jer mu je otkazao motor. Nakon toga izvučen je na suho, a iz tvrtke “Catamaran line” na liniju Žirje – Kaprije – Šibenik poslali su zamjenski katamaran “For”.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Catamaran line, katamaran, SDP, Šibenik - Kaprije - Žirje, Tonči Restović,