Kultura

Šibenik u Noći muzeja posjetiteljima ponudio pogled u budućnost

Muzej grada Šibenika jedanaestu godinu zaredom priključio se obilježavanju Noći muzeja, manifestacije koja se po cijeloj Hrvatskoj održava u muzejskim prostorima

Autor: Alan Srčnik - 02.02.2019

Muzej grada Šibenika jedanaestu godinu zaredom priključio se obilježavanju Noći muzeja, manifestacije koja se po cijeloj Hrvatskoj održava u muzejskim prostorima do kasno u noć otvorenih za posjetitelje, a ove godine na temu ‘Muzeji-inovacije i digitalna budućnost’ – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

“Napravili smo odličan program pa tako i ove godine imamo odličan odaziv. Svake godine na Noć muzeja kroz naš prostor prođe dvije do tri tisuće posjetitelja. Kako je tema ove godine vezana uz budućnost i inovacije, tijekom dana smo organizirali izlet na Krku gdje su posjetitelji razgledali i hidrocentralu na Skradinskom buku. U samom muzeju program je počeo u 17,00 sati dječjim radionicama, a mogla se razgledati i izložba ‘Brodolom Mioka- probuđena tajna Murterskog mora’ te muzejski stalan postav. Pripremili smo i digitalne projekcije poput 3D mapinga šibenskih razglednica, a na podu, gdje je postavljena izložba ‘Brodolom Mioka’, imamo i digitalni video pod”, kaže Emil Podrug, kustos u Muzeju grada Šibenika.

U neslužbenom dijelu programa u Muzeju grada Šibenika pripremljen je koncert Mate Skračić Adaptive Quarteta, a posjetiteljima je ponuđeno kuhano vino i tematsko gastronomsko druženje, na kojem je ekipa iz muzeja skuhala ‘burni senjski orzo’. Time su se tematski nadovezali na izložbu o brodolomu Mioka iz 17. stoljeća jer se smatra da je taj brod pripadao senjskim uskocima.

Oko 23,00 sata zabavu u muzeju preuzeo je na sebe DJ Bakula, i time se po prvi put u toj instituciji mogla čuti moderna elektronska glazba, sve u skladu s temom o inovacijama i digitalnoj budućnosti.

foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ms (ilustracija)

Tagovi: muzej, noć muzeja,