Gospodarstvo

Šibenska tvrđava posjetiteljima će nuditi inovativni gastro-vizualni doživljaj

3D video-mapping na zidinama tvrđave

Autor: Ivona Amidžić - 24.04.2019

Jedinstven gastro-vizualni koncept „Dinner and a show – Obsidio“, kao sastavni dio projekta „Revitalizacija tvrđave sv. Ivana“, predstavljen je ovog tjedna na šibenskoj tvrđavi Barone.

„Grad Šibenik obiluje prirodnim bogatstvima i povijesnim nasljeđem, a ovim gastro-vizualnim spektaklom dodatno prezentiramo bogatstvo naše tradicije, kulture i gastronomske ponude koje je već nadaleko poznato. Stavljajući u fokus zaštitu i razvoj upravo tih vrijednosti, primičemo se suvremenom, održivom konceptu turizma“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Inovativni koncept „Obsidio“ sastoji se od tradicionalne večere, 3D video mapping showa i igranog dijela, što zajedno čini jedinstvenu interaktivnu cjelinu. Jelovnike koji će se nuditi posjetiteljima osmislio je najbolji hrvatski chef i vlasnik restorana „Pelegrini“ Rudolf Štefan.

„Na meniju od pet sljedova naći će se autohtoni, lokalni proizvodi poput slanih inćuna, srdela i janjetine prezentirani u duhu prošlih vremena, a jelovnici su prilagođeni svakom godišnjem dobu. Posjetitelji će objedovati uz pomoć pribora koji će predstavljati repliku gastronomske opreme 17. stoljeća“, rekao je Rudolf Štefan.

3D video-mapping na zidinama tvrđave

Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata. Igrani dio, koji uključuje angažman glumaca i akrobata, integrira stvarne pokrete u virtualnu stvarnost te zaokružuje ovaj cjelokupni gastro-vizualni koncept. S obzirom na to da na ukupni dojam atrakcije veliki utjecaj ima i sam objekt na kojem se sadržaj projicira, zidine tvrđave dodatno će pridonijeti atraktivnosti ovog spektakla.

„Ponosni smo što na ovom projektu imamo priliku surađivati s vrhunskim gastro stručnjakom, koji je  osmislio jelovnik s autohtonim jelima iz doba nastanka tvrđave. Upravo je sadržaj koji se nudi na našim tvrđavama ono po čemu se Šibenik razlikuje od svih ostalih turističkih destinacija, ali i razlog je sve većoj posjećenosti gostiju iz cijeloga svijeta“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

Podsjećamo, revitalizacijom tvrđave sv. Ivana, ukupne površine 18.657 četvornih metara, obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave – sjeverni dio tvrđave poznat kao „Kliješta“ i južni zvan „Zvijezda“. Jednako tako, obnovit će se bedemi te će se uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. Njime će se osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

(Grad Šibenik)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3d, barone, gastro-vizualni, mapping, šibenska tvrđava, video,