Lifestyle

Split – predstavljen advetski program “Zimski akvarel”

Zimski akvarel trajati će od 1. prosinca 2018. do 7. siječnja 2019. godine i na nekoliko gradskih lokacija biti će postavljeno najviše 42 kućice

Autor: Lucija Tokić - 29.10.2018

Splitska je gradska vlast medijima danas predstavila manifestaciju “Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti u Splitu” i glazbeno-zabavni program na Božićnom sajmu na Rivi koji će trajati od 1. prosinca 2018. do 7. siječnja 2019. godine i na kojem bi na nekoliko gradskih lokacija bilo postavljeno najviše 42 kućice.

TRAJANJE MANIFESTACIJE

Manifestaciju zajednički organiziraju Grad, Turistička zajednica i gradska tvrtka  Spalatum DMC. Novost programa su žive jaslice u Žrnovnici, koje će biti uprizorene od 21. do 23. prosinca, tridesetak glazbenih programa odvijat će se na natkrivenoj pozornici s LED ekranom na Rivi, te na Trgu Gaje Bulata ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), na Prokurativama, ispred Galerije umjetnina i ispred stare pošte. Đardin će biti namijenjen isključivo dječjim programima.
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je rekao da će na stranicama Grada biti objavljen javni poziv i natječaj  za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na Zimskom akvarelu. Nakon turističke gužve isključivo se koncentriramo na građane i na to da ih vratimo u grad, rekao je gradonačelnik.
Direktor tvrtke Spalatum DMC Ante Šunjić je rekao kako će ovogodišnji program na Rivi biti najbogatiji do sada, da će ponuda u Đardinu biti prilagođena djeci i roditeljima, a radno vrijeme zone će biti do 21 sat.
“Javni poziv kreće sutra, trajat će do 9. studenog do 15 sati, kada će biti otvaranje ponuda. Cijene kućica će ove godine biti niže jer smo ih isplatili, pa će se tako cijena najskuplje ugostiteljske kućice na Rivi kretati od 50 tisuća kuna, dok će najeftinija na Rivi ugostiteljska kućica biti od 40 tisuća kuna”, rekao je Šunjić.
Direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić je rekla da će ove godine biti više kućica – na Rivi 12, koje će se baviti ugostiteljstvom i osam, koje će se baviti trgovinom. Na novoj lokaciji na Trgu Gaje Bulata će biti četiri kućice rekla je i dodala da će se na toj lokaciji održavati nastupi “uličnih umjetnika”.
(Hina)
Foto: Pexels

Tagovi: advent, manifestacija, ugostiteljstvo,