Crna kronika

Splitski vatrogasac stradao na utakmici, nakon operacije bolje

Nastradali je iskusan vatrogasac koji je godinama na Poljudu pokupio na tisuće komada pirotehničkih sredstava, a stradao je kada je s tribina doletjelo pirotehničko sredstvo u blizini reklama...

Autor: Antonela Verković - 01.10.2018

Vatrogasac splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Tomislav Biuk (46), teže ozlijeđen u eksploziji ‘topovskog udara’ na stadionu Poljud na utakmici Dinama i Hajduka, nakon operacije u splitskom KBC-u gdje su mu sanirane ozljede na šaci i desnom kažiprstu, u nedjelju je u boljem stanju, no ostat će u bolnici.

Kako Hina doznaje iz splitskog KBC-a, ozlijeđeni vatrogasac će do daljnjega ostati u bolnici da mu se zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo. Nastradali su mu bubnjići zbog čega slabo čuje, razrezan mu je dlan, nedostaje mu komad kažiprsta, dva susjedna prsta su u hematomima, no srećom nisu oštećene kosti zbog čega bi krajnja dijagnoza trebala biti nešto povoljnija.
Njegove kolege iz splitskog JVP-a kažu kako im je iznimno žao što se sve to dogodilo baš njemu koji je i sam od malih nogu navijač Hajduka.
Nastradali Tomislav Biuk (46) iskusan je vatrogasac koji je godinama na Poljudu tijekom različitih utakmica pokupio na tisuće komada pirotehničkih sredstava, a stradao je kada je s tribina doletjelo pirotehničko sredstvo u blizini reklama, a u pokušaju da ga odbaci ‘topovski udar’ je eksplodirao i teško ga ozlijedio.
Vezano za unošenje  tako opasne pirotehnike na poljudski stadion, dobri poznavatelji splitskih navijača neslužbeno navode kako je to teško riješiti zato što se razna pirotehnika unutar stadiona Poljud unosi i nekoliko dana prije utakmice. Skriva se pod sjedalima i brojnim drugim mjestima, a cijeli sportski kompleks vrlo je teško pregledati do u detalje
 Također ‘navijači’ svašta izmišljaju kako bi izradili razna priručna pa i vrlo jaka pirotehničko sredstvo, a ponekad bengalke vežu s ‘topovskim udarom’, jakom petardom koja spada u 3. razred pirotehnike.

(Hina)

Tagovi: poljud, stradao, vatrogasac,