Kultura

Sutra započinje „Dubrovnik Art Forum / Dani ruske kulture“ – ulaz na sva događanja besplatan!

Na repertoaru zanimljivi koncerti i predstave

Autor: Lucija Tokić - 31.10.2018

Treće izdanje međunarodnog festivala „Dubrovnik Art Forum / Dani ruske kulture“ održat će se od 1. do 17. studenog u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, a festival će biti otvoren drugom ovosezonskom premijerom, Puškinovom „Pikovom damom“ ruskog redatelja Denisa Azinova.

SURADNJA S RUSKIM KAZALIŠTEM

Ravnatelj Kazališta Marina Držića Ante Vlahinić istaknuo je jučer na konferenciji za novinare da Dubrovnik s velikom kazališnom tradicijom s pravom pretendira visoko pa se tako nametnula suradnja s ruskim kazalištem.

BOGAT I RAZNOVRSTAN PROGRAM

Program festivala otvaraju komorni zbor i solisti Akademije zborskih umjetnosti Viktor Popov, a publika će vidjeti i moskovski Gogolj centar teatar s predstavama „Demovi“ i „Imam 30 godina“, japanski Teatar Chiten s predstavom „Ujak Vanja“ A. P. Čehova, Balet Moskvu sa „Svi putevi vode na sjever“, „Nedostupno“ Zagrebačkog plesnog centra, kao i koncert o bajkama u glazbi Hrvatsko-ruskog društva Umjetnost bez granica i nastup skupine Kries. Ulaz na sva događanja je besplatan.

PREMIJERA “PIKOVA DAMA”

U sklopu 3. Dubrovnik Art Foruma održat će se i druga ovosezonska premijera Kazališta Marina Držića, Puškinova „Pikova dama“ u režiji Denisa Azarova i dramaturgiji Olge Nikiforove, kojom će se u petak 2. studenog u 20 sati festival službeno otvoriti.

Reprizna izvedba predstave „Pikova dama“ zakazana je za subotu 3. studenog u 20 sati.

(Hina)

 

Tagovi: kazalište marin držić, premijera, rusko kazalište,