Gospodarstvo

Tolušić i Boban o natapanju i ribarskim lukama u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Tolušić: "Za izgradnju ribarske luke Brižine osigurano 35 milijuna kuna"

Autor: Ivona Amidžić - 27.02.2019

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban razgovarali su u utorak na radnom sastanku o izgradnji dvaju sustava natapanja u Imotsko-bekijskome i Sinjskom polju te o izgradnji ribarskih luka Brižine u Kaštel Sućurcu i u Komiži na Visu – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Ministar Tolušić izjavio je nakon sastanka kako Ministarstvo poljoprivrede u cijelosti, to jest u stopostotnom iznosu financira sustave natapanja i Imotsko-bekijskome i Sinjskom polju.

“Moramo zajednički požuriti u dobivanju lokacijske dozvole za te sustavne navodnjavanja, a nakon toga Ministarstvo poljoprivrede će osigurati cjelokupan iznos koji je potreban, a to je 15 milijuna eura po projektu”, rekao je Tolušić.  Dodao je kako će se razgovarati i o većim iznosima za te projekte bude li potrebno.

On je izvijestio kako je za izgradnju ribarske luke Brižine osigurano 35 milijuna kuna, za što su već potpisani i ugovori. Po njegovim riječima, očekuje se izrada projektne dokumentacije za ribarsku luku u Komiži koja će “u ribarskom sektoru biti najisturenija na području Splitsko-dalmatinske županije”.

“Ako bi se brzo potpisao ugovor o izradi projektne dokumentacije za tu ribarsku luku te ako se u roku od šest mjeseci završi ta projektna dokumentacija, onda bi već ove godine Splitsko-dalmatinska županija mogla očekivati cjelokupan iznos koji je potreban za izgradnju ribarske luke u Komiži”, rekao je Tolušić, dodajući kako će iznos potreban za gradnju te luke biti poznat nakon završetka projektne dokumentacije.

Tolušić ne komentira ispitivanje Grlevića

Na pitanje kako komentira medijske napise da je Kruno Grlević, bivši dugogodišnji vođa navijačke udruge hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni”, ispitan u Uskoku u vezi s objavom spornih fotografija koje se odnose na njega, Tolušić je odgovorio kako to ne može komentirati dok traje istraga.

“Imate USKOK i DORH, ja ću moći s moje strane reći kad se završi istraga ili kad se pokrene proces”, rekao je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u kojem je novinar spomenuo i jučerašnju izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, po kojoj se protiv predsjednice Republike vodi prljava kampanja, Tolušić je potvrdio da ona ima potporu HDZ-a.

“Predsjednica ima bezrezervnu potporu HDZ-a i kad se odluči kandidirati, siguran sam da će je HDZ apsolutno podržati, a da se napadi vode, to je vidljivo”, istaknuo je.

Nakon sastanka sa županom Bobanom ministar Tolušić je otputovao u Klis, gdje će posjetiti tvrtku “Stela Mediterrane”. Nakon toga, kako je najavljeno, u Kaštelima će posjetiti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Jagode Alfirević te Braniteljsku zadrugu “Tvrda istina”.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Blaženko Boban, ribarske luke, sustav napajanja, tomislav tolušić,