Lifestyle

Trogirska Udruga TOMS darivala dvije vukovarske obitelji s djecom s teškoćama u razvoju

Humanitarnu akciju "Moje svjetlo za Vukovar" Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira provodi već 15 godina

Autor: Ivona Amidžić - 05.02.2019

U sklopu humanitarne akcije “Moje svjetlo za Vukovar”, koju Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira provodi već 15 godina, predstavnici te udruge potpisali su u ponedjeljak u Vukovaru ugovore o financiranju dviju vukovarskih obitelji s djecom s teškoćama u razvoju po tisuću kuna na mjesec sljedećih godinu dana.

Riječ je o akciji koju Udruga TOMS provodi u suradnji s Udrugom invalida iz Sinja, Udrugom osoba s invaliditetom “Prijatelj” iz Metkovića i Udrugom osoba s invaliditetom iz Splita.

Osim novčane pomoći, predstavnici Udruge TOMS dvjema obiteljima donirali su i higijenske potrepštine vrijedne dvije tisuće kuna.

“Trudimo se svake godine pomoći djeci s posebnim potrebama u Vukovaru. To i radimo u suradnji s Gradom Vukovarom i vukovarskim udrugama djece s teškoćama u razvoju”, rekao je Vojislav Barać iz Udruge TOMS. Dodao je kako je riječ projektu “Moje svjetlo za moj Vukovar”. U sklopu projekta članovi udruge prodaju svijeće te prikupljeni novac doniraju vukovarskim obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju.

U ime Grada Vukovara na pomoći je zahvalio zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček. Rekao je kako akcija Udruge TOMS svjedoči da Vukovar ima prijatelje diljem Hrvatske.

U Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići” organizirano je potpisivanje ugovora s dvjema vukovarskim obiteljima. Udruga skrbi o 170 djece s različitim dijagnozama u dobi od jedne do 18 godina. Udruga TOMS i njima je dala prigodne darove.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: humanitarna akcija, Moje svjetlo za moj Vukovar, TOMS, Vojislav Barać,