Crna kronika

U 102 navrata s tuđeg računa izvršio transakcije na račun u kladionici

Izvršenim transakcijama je nastala ukupna šteta od 11.330 kuna :O

Autor: Ivona Amidžić - 16.06.2020

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim makedonskim državljaninom s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, osumnjičenim za više kaznenih djela računalne prijevare na štetu 29-godišnje kosovske državljanke s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj i 40-godišnjim i 31-godišnjim sjeverno makedonskim državljanima s privremenim boravkom u RH.

Utvrđeno je da je osumnjičeni, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist u vremenu od veljače do travnja u 65 navrata s računa oštećene 29-godišnjakinje izvršio transakcije na svoj račun otvoren u kladionici, a u vremenu od studenog prošle godine do mjeseca travnja u 37 navrata, na isti način, je izvršio transakcije s računa oštećenog 40-godišnjaka i 31-godišnjaka, koristeći činjenicu da su mu oštećeni radne kolege. Izvršenim transakcijama je nastala ukupna šteta od 11.330 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Tagovi: kladionica, krađa, novac, policija, računalna prijevara, ukrao,