Crna kronika

Uhićene “uigrane” pljačkašice u NP Krka – ukrale preko 10 tisuća eura

Dvije su 43-godišnje pljačkašice pomno isplanirale lopovski pothvat i u tjedan dana počinile 18 "džepnih krađa" nad turistima

Autor: Antonela Verković - 11.09.2018

Kako piše Hina, a prenosi Nacionalni portal, Uhićene su 43-godišnje pljačkašice, koje su u razdoblju od 1. do 6. rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka “otuđile” oko 10 tisuća eura i nekoliko mobitela, izvijestila je Policijska uprava šibensko – kninska na konferenciji za novinare u utorak.

Dvije žene, od kojih je jedna hrvatska državljanka sa sjevera Hrvatske, a druga bez ikakvih papira, pomno su planirale svoj lopovski pothvat.
Istragom je utvrđeno da su osumnjičene unajmile apartman u Zadru, u koji su se iz Zagreba dovezle unajmljenim autom. Odsjevši u unajmljenom apartmanu svakodnevno su od 1. do 6. rujna tim osobnim automobilom dolazile na područje NP Krka. Uredno su plaćale ulaznicu, a odjenule bi se u šarenu odjeću da se stope s turistima tako da ih nije bilo lako uočiti, rekao je Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

OSUMNJIČENIMA OVO NISU JEDINE KRAĐE…

Osumnjičene su na području NP Krka u tjedan dana počinile 18 ‘džepnih krađa’ nad njemačkim, američkim, mađarskim, japanskim, poljskim, britanskim, švicarskim, austrijskim, češkim, kineskim  i talijanskim državljanima.
“Birale bi lokacije gdje ima puno ljudi, upadale u gužvu i koristile nepažnju turista te im vješto krale novčanike uglavnom iz zatvorenih ruksaka. U unajmljenom apartmanu u Zadru gdje su odsjele, pronađen je veći dio otuđenih predmeta, i to tri mobitela, jedan tablet i veća količina novca u domaćoj i različitim stranim valutama. Bilo je tu 7.148 eura, 44.000 jena, 2.780 kineskih juana, 373 američka dolara, 350 australskih dolara, 440 hongkongških dolara, 13.600 čeških kruna, 4.253 kune i drugih valuta u manjem iznosu”, rekao je Kostanić.
Na području samog NP Krka pronađen je i veći broj otuđenih i kasnije odbačenih ili sakrivenih novčanika, pa u šibenskoj policiji ne odbacuju mogućnost da su osumnjičene počinile i više krađa od prijavljenih 18. Razbojnice su uhićene i pritvorene.

“Sav novac i druge ukradene stvari bit će vraćene oštećenima. Moram reći i da je riječ o situacijskom kriminalu, lopovi koriste velike gužve u sezoni pa apeliramo na sve da bolje paze svoje stvari”, rekao je načelnik Kostanić.

Podsjetio je kako šibensko-kninska PU ima i info punktove na najfrekventnijim turističkim točkama, na kojima djelatnici upozoravaju turiste  na oprez od  džepara.

(Hina)

Tagovi: krka, nacionalni park, novac, pljačka, turisti,