Sport

Vaterpolo: Primorac – Jug CO 9-15

Dubrovčane su do pobjede predvodili Maro Joković i Aleksandros Papanastasiou sa po četiri pogotka svaki, dok je dva postigao Xavi Garcia

Autor: Alan Srčnik - 10.03.2019

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO slavili su sa 15-9 (3-2, 4-1, 4-3, 4-3) na gostovanju kod Primorca u dvoboju 17. kola Regionalne vaterpolske lige odigranom u subotu u Kotoru – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Dubrovčane su do pobjede predvodili Maro Joković i Aleksandros Papanastasiou sa po četiri pogotka svaki, dok je dva postigao Xavi Garcia. Po dva gola za domaće postigli su Matković i Kriještorac.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su kao gosti splitski POŠK sa 15-7 (3-0, 1-1, 6-3, 5-3). Tri pogotka za Mladost postigao je Antonio Petković, a po dva su dodala petorica igrača: Radu, Miloš, Ćuk, Bajić i Biljaka. Za POŠK su po dva gola postigli Vukić, Kurir i Vuleta.

Mladost je vodeća sa 46 bodova, ispred Jadrana iz Herceg Novog sa 42, Juga sa 41 i splitskog Jadrana sa 34 boda. Već odavno su te četiri momčadi osigurale sudjelovanje na završnom turniru na kojem će se odlučivati o pobjedniku Regionalne lige.

Splitski Mornar BS je peti sa 19 bodova, šesta Crvena zvezda ima 17, sedmi je Šabac sa 15, osmi Primorac sa 13, deveti Partizan sa 11, a na zadnjem mjestu je POŠK s tri boda.

Tagovi: jug, primorac, vaterpolo,