Gospodarstvo

Velika investicija vezana za Moto kekse pred osječkom tvornicom Karolina

Danas se u Osijeku proizvodi sedamdesetak proizvoda na ukupno 12 proizvodnih linija...

Autor: Ivona Amidžić - 25.01.2021

Priča o Karolini započela je još davne 1909. godine u Osijeku, na raskrižju europskog sjevera i juga, istoka i zapada… Tradicija keksarstva seže u same početke rada ove tvornice i današnji su proizvodi daleko poznati.

Karolina je danas uspješna tržišno orijentirana kompanija u sastavu KRAŠ grupe. Osnovna djelatnost joj je proizvodnja keksa, vafla i slanica. Danas se u Osijeku proizvodi sedamdesetak proizvoda na ukupno 12 proizvodnih linija. Proizvodni program obuhvaća nekoliko različitih grupa: keksi, čajna peciva, punjena čajna peciva, vafli, ekstrudirani proizvodi (slani snack – flips proizvodi i slatki proizvodi iz segmenta doručka), krekeri i slana trajna peciva.

Jedna od najpoznatijih grupa proizvoda Karoline svakako je grupa keksa i čajnih peciva, a posebno mislimo na robne marke Moto i Jadro.

Sada je upravo ta Karolina pred velikom investicijom u ukupnoj vrijednosti od pet milijuna eura, prenosi Jutarnji list. Naime, jedni od njihovih najpoznatijih, upravo spomenuti Moto keksi, ove godine dobivaju novu proizvodnu i pakirnu liniju i to u sljedećih nekoliko mjeseci.

No to nije jedina investicija koju Karolina planira. Očekujemo nekoliko velikih ulaganja i projekata, a koji bi, osim na prehrambene proizvode, trebali biti usmjereni i na dizanje kvalitete i učinkovitosti rada same tvornice.

Osječka Karolina zapošljava 350 radnika i važna je za Osijek i cijelu Slavoniju.

Više pročitajte u članku Jutarnjeg lista.

foto: screenshot (youtube)

Tagovi: investicija, karolina, keksi, moto keksi, Osijek, tvornica,