Lifestyle

Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje

Mogući su odroni zbog povremeno jakih pljuskova kiše

Autor: Ivona Amidžić - 11.04.2019

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju, Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije.

Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Na cestama u gorju moguće su poteškoće zbog snijega i susnježice. Na cestama podno Velebita moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila zbog olujne bure.

Zastoji su mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Tovarnik, Županja, Bregana, Macelj, Goričan II, Pasjak, Rupa i Dubrava Križovljanska moguća su čekanja u prometu teretnih vozila.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama,