Gospodarstvo

Za potpore studentima osigurano 326 tisuća kuna

Grad Imotski već nekoliko godina isplaćuje studentske potpore

Autor: Ivona Amidžić - 16.05.2019

Grad Imotski prošlog je tjedna isplatio potpore svim redovnim studentima s područja Grada u iznosu od 1.000,00 kuna. Za ovu isplatu Grad je osigurao ukupno 326.000,00 kuna, čime se nastavljaju ispunjavati obaveze prema studentima.

Podsjetimo, Grad Imotski već nekoliko godina isplaćuje studentske potpore. Na ovaj način, ulaganjem u obrazovanje, pomaže se ne samo studentima, već i njihovim roditeljima. Grad tako želi pomoći mladima u njihovom obrazovanju i potaknuti ih na daljnji uspjeh.

“Svaki student zna koliko je studiranje izazovno, teško i odgovorno. Zato u gradu Imotskom podržavamo sve studente koji se trude, jer su nam oni svima na ponos! Na ovaj način pratimo i podupiremo naše mlade u njihovom obrazovanju te im želimo pokazati koliko smo ponosi i koliko cijenimo njihov trud i uspjeh. Naši mladi su budućnost Imotske krajine i naša je dužnost i obaveza poduprijeti ih na putu prema njihovom cilju i stjecanju obrazovanja”, poručio je gradonačelnik Ivan Budalić na svojoj facebook stranici.

Inače, gledajući rezultate našeg nedavnog istraživanja o stipendiranju, brojkom od 326 studenata koje novčano podupire, Grad Imotski je u samom hrvatskom vrhu, iza Splita, Koprivnice i Varaždina, a iznosom od 326 tisuća kuna koje godišnje izdvajaju za potpore studentima također su među ‘izdašnijim’ gradovima.

(gradonačelnik.hr)

foto: pexels (ilustracija)

Tagovi: Ivan Budalić, potpore studentima, studenti, studiranje,