Sport

Čak pet pojedinačnih finala izborile su hrvatske juniorke na Europskom prvenstvu u Mersinu!

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) finalistica je na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) ušla je u borbu za medalje na dvovisinskim ručama, a Antea Ercegović (GK Marjan) je finalistica na preskoku.

Autor: Darija Kovačić - 18.12.2020

Uz sve ovo, Sara Šulekić je i 6. višebojka Europe s ukupno 48,532 bodova, dok je hrvatska ekipa u čijem sastavu su uz već spomenute djevojke i Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka) zauzela 5. mjesto (141,963). Da kojim slučajem nisu imali problem s gredom, Hrvatice bi osvojile broncu! No i ovo što su napravile je povijesni rezultat za hrvatsku gimnastiku.

Sara Šulekić je ušla u čak 3 od četiri moguća finala – na dvovisinskim ručama bila je sjajna 2. u kvalifikacijama s ocjenom 12,400, na tlu pak šesta (12,266), a na preskoku sedma (13,066).

Nika Kukuljan Frleta u borbu za medalje na dvovisinskim ručama ide s 3. mjestom kvalifikacija (12,133), a Antea Ercegović sa osmom ocjenom preskoka (13,050).

Uz djevojke u Mersinu veliki posao odradili su njihovi treneri Diana Lukašić, Marko Brez i Miroslav Končarević, te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

Lov na medalje čeka nas u nedjelju kada će se u finalu naći 3 juniorke u 5 finala te 2 seniorke u 3 finala (prijenos seniorskih finala na HRT 2 od 13 sati). Sutra je pak na rasporedu ekipno finale seniorki u kojem prvi put nastupa i Hrvatska i to Ana Đerek, Christina Zwicker, Tijana Korent, Tina Zelčić i Petra Furač.

Podsjetimo, prošloga tjedna muška reprezentacija Hrvatske u Mersinu je imala 6 finala (4 seniorska i 2 juniorska) i osvojila tri srebrne medalje (Srbić, Benović i Ude), a sada ima čak 9 ženskih finala (3 seniorska pojedinačna, 1 ekipno i 5 juniorskih).

HRT 2 u nedjelju od 13 sati prenosi pojedinačna finala seniorki.

Tagovi: finale, hrvatska reprezentacija, medalje,