Lifestyle

Danas je dan s drugim najvećim brojem novozaraženih od početka pandemije

Beroš pozvao građane da se cijepe i poručio kako je ključ krize u rukama građana

Autor: Ivona Amidžić - 27.10.2021

Današnji broj od 4571 zaraženog od koronavirusa u Hrvatskoj drugi je broj novozaraženih od početka epidemije u Hrvatskoj, nakon 4620 pozitivnih na covid-19 koliko je bilo evidentirano 10. prosinca prošle godine, na vrhuncu drugog vala pandemije.

Od početak pandemije u Hrvatskoj najviše je zaraženih bilo u drugom valu od listopada 2020. do siječnja 2021. godine, kada još nije bilo cjepiva protiv koronavirusa. Vrhunac vala s 4620 novooboljelih bio je 10. prosinca, a na današnji dan prošle godine bilo je 1413 pozitivnih.

Po riječima ravnateljice zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandre Šikić u Zagrebu je danas 1168 novih slučajeva, a među testiranima u toj ustanovi u posljednja 24 sata svaki drugi bio je pozitivan na covid-19.

Na bolničkom liječenju je 1207 pacijenata, među kojima su 153 pacijenta na respiratoru.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je danas kako je ključ krize u rukama građana. “Cijepljenje je definitivno glavni izlaz iz ove krize i jedna je vrsta preventive koja je u medicini majka svega”, kazao je Beroš u Vukovaru ponovno pozvavši građane da se cijepe.

(Hina

foto: unspash

Tagovi: beroš, broj zaraženih, cijepljenje, epidemija,