Gospodarstvo

Donesen Zaključak o umanjenju zakupnine za korištenje skloništa u miru

Zakupnici i korisnici zahtjev za umanjenje mogu podnijeti preko Pisarnice...

Autor: Ivona Amidžić - 29.07.2020

Gradsko vijeće Grada Splita na svojoj 36. sjednici donijelo je Zaključak o umanjenju zakupnine za korištenje skloništa u miru, za period od 1. lipnja 2020. godine do 30. rujna 2020. godine i to u iznosu od 50% zakupnine. Zakupnici i korisnici zahtjev za umanjenje mogu podnijeti preko Pisarnice (zgrada Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17) ili na mail zdenko.radovnikovic@split.hr.

Na istoj sjednici donesen je i Zaključak o umanjenju plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Splita, a prema kojem se zakupnicima i korisnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Splita, koji su pretrpjeli moguće financijske štete s obzirom na umanjenje prometa, djelomično umanjuje ili otpisuje plaćanje zakupnine.

  • Zakupnicima s padom prometa od 30% do 50% odobrava se umanjenje zakupnine za 30%
  • Zakupnicima s padom prometa od 51% do 70% odobrava se umanjenje zakupnine za 50%
  • Zakupnicima s padom prometa od 71% i više odobrava se umanjenje za 70% odnosno stornirat će se dostavljeni račun za zakupninu

Zakupnici i korisnici zahtjev za ostvarivanje prava na umanjenje – oslobađanje zakupnine s odgovarajućom knjigovodstvenom dokumentacijom izdanom od strane Ministarstva financija, Porezne uprave mogu podnijeti preko gradske Pisarnice (u zgradi Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17) ili na mail ina.peracic@split.hr i ivan.leko@split.hr.

foto: Grad Split

Tagovi: gradsko vijeće, sklonište u miru, zaključak, zakupnina,