Politika

Inicijativa “Bit će Bili što su bili” traži raskid ugovora između NK Hajduka i udruge “Naš Hajduk”

Prema inicijativi, nakon potpisivanja ugovora o suradnji između HNK Hajduka i udruge Naš Hajduk počinje "štetna uplata članarina"

Autor: Ivona Amidžić - 28.02.2019

Građanska inicijativa “Bit će Bili što su bili” u srijedu je zatražila žuran raskid ugovora između nogometnog kluba Hajduk i udruge “Naš Hajduk”, ocijenivši ga štetnim – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

“Tražimo trenutačni raskid štetnog ugovora između HNK Hajduk i Udruge Naš Hajduk i tražimo mišljenje državne revizije i DORH-a  u svezi potpisivanja ugovora o suradnji između HNK Hajduk i Udruge Naš Hajduk od strane Uprave Hajduka zbog mogućeg kaznenog dijela nezakonitog poslovanja”, navodi se u otvorenom pismu koje je ova građanska inicijativa uputila Gradu Splitu kao većinskom vlasniku Hajduka te gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

Otvoreno pismo upućeno je i predsjedniku Uprave Hajduka Jasminu Huljaju te građanima Splita i navijačima Hajduka i u njemu se traže Izmjene i dopune Statuta nogometnog kluba Hajduka koje bi omogućile direktno učlanjivanje u klub bez posrednika. Sada se to radi preko udruge “Naš Hajduk” i to na način izravnog i bezuvjetnog plaćanja članarine klubu koja se onda pretvara u pozajmicu.

Građanska inicijativa “Bit će Bili što su bili” traži da se onemogući bilo kakav način otkupa dionica “otvorenim ili prikrivenim korištenjem klupskih sredstava, bilo od članarine, trećeg dresa ili bilo kojeg klupskog proizvoda i simbola”.

“Tražimo javno objavljivanje svih ugovora HNK Hajduk, udruge ‘Naš Hajduk’ i ‘Tommy d.o.o’ u svrhu otklanjanja sumnji u štetnost tih ugovora za HNK Hajduk”, poručuje se u otvorenom pismu građanske inicijative “Bit će Bili što su bili”

Po tumačenju ove građanske inicijative, od 2016. godine nakon potpisivanja ugovora o suradnji između HNK Hajduka i udruge Naš Hajduk počinje “štetna uplata članarina”.

“Od 01. siječnja 2016. godine članovi koji članarinu plaćaju preko Udruge Naš Hajduk novac od članarine uplaćuju na račun HNK Hajduk koji ga onda, shodno potpisanom ugovoru između HNK Hajduka i udruge Naš Hajduk, knjiži kao pozajmicu koja se neće naplatiti, nego će se prilikom dokapitalizacije pretvoriti u dionice Kluba”, navodi se u otvorenom pismu građanske inicijative “Bit će Bili što su bili.”

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: "Bit će Bili što su bili", članarine, inicijativa, NK Hajduk, raskih ugovora, štetno, Udruga Naš Hajduk,