Sport

Jug Co osvojio Kup

Dubrovčanima je ovo 14. naslov pobjednika Kupa, a četvrti zaredom do kojega su došli u neizvjesnoj utakmici u kojoj su u posljednje tri minute preokrenuli zaostatak 6-7 u pobjedu 8-7

Autor: Alan Srčnik - 24.12.2018

Vaterpolisti Juga CO pobjednici su Hrvatskog kupa za ovu sezonu, oni su u finalu igranom u Dubrovniku svladali Mladost sa 8-7 (0-0, 4-2, 2-4, 2-1) – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Dubrovčanima je ovo 14. naslov pobjednika Kupa, a četvrti zaredom do kojega su došli u neizvjesnoj utakmici u kojoj su u posljednje tri minute preokrenuli zaostatak 6-7 u pobjedu 8-7.

Mladost je sredinom posljednjeg dijela preko svog najboljeg igrača Lovre Miloša povela sa 7-6, no uzvratio je najbolji Jugov igrač Maro Joković golom za 7-7 da bi se ključni trenutak dvoboja odigrao minutu i pol prije isteka vremena kada je Lončar izborio peterac nakon prekršaja Radua, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Loren Fatović. U preostalom vremenu Mladost je imala tek jedan napad, ali pokušaj Petkovića blokirao je Garcia.

Joković je s tri gola predvodio Jug, dva pogotka je dodao Fatović, a jednom su se u strijelce upisali Lončar, Benić i Merkulov. Kod Mladosti tri pogotka postigao je Miloš, a po jedan Ćuk, Lazić, Radu i Buljubašić.

Tagovi: jug co, kup, mladost, vaterpolo,