Crna kronika

Kriminalističko istraživanje protiv Torcidaša “urodilo plodom”

Kriminalističko je istraživanje provedeno protiv Torcidaša koji su u Zagrebu stvarali nered - čini se da je policija "osvojila jackpot"

Autor: Josipa Maksimović - 03.12.2018

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad više osoba, zbog prekršaja protiv javnog reda i mira koji se dogodio 1. prosinca prije nogometne utakmice u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

U središtu Zagreba, ispred Tehničkog muzeja u Savskoj, došlo je do fizičkog sukoba više muškaraca, a policijski službenici desetak muškaraca postrojili su uz ogradu muzeja te izvršili pretres.

Prema službenim informacijama, dojava o masovnoj tučnjavi u policiju je stigla u 9:40. Javljeno je kako se više muškaraca tuče u Ulici kralja Držislava.

Policija je krenula za sudionicima tučnjave i oni su zaustavljeni kod Tehničkog muzeja.

‘Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Zagrebu, a u svezi kriminalističkog istraživanja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira od 1. prosinca 2018., koje je provela Policijska uprava zagrebačka, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavili su pretrage stanova 9 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Tom prilikom je kod 27-godišnjaka pronađeno 130.2 grama marihuane, kod 25-godišnjaka 4 signalne baklje, dok je kod 23-godišnjaka pronađen revolver Starter, čiju nabavu nije prijavio nadležnom tijelu te jedan komad streljiva.

Navedeni predmeti pronađeni su prilikom pretrage njihovih stanova na području Splita’, izvijestili su iz splitske policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Policijska uprava je protiv 27-godišnjaka podnijela Optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 25-godišnjaka Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja, dok je protiv 23-godišnjaka podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Tagovi: bbb, navijači, policija, torcida,