Politika

Kujundžić posjetio Split uoči 8. kongresa Hrvatskog gastroenterološkog društva

"Jedan od najstarijih i najuglednijih medicinskih časopisa "Lancet" svrstao je hrvatski zdravstveni sustav među 15 posto najboljih na svijetu, ali to ne znači da nemamo problema i da ne treba puno stvari popraviti", naveo je Kujundžić

Autor: Josipa Maksimović - 12.10.2018

U splitskom hotelu La Meridien Lav u petak je počeo 8. kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva, na kojem će tijekom tri dana sudjelovati više od 350 stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, a ministar zdravstva Milan Kujundžić pritom je ustvrdio da hrvatska gastroenterologija ni u jednom segmentu ne zaostaje za svjetskom gastroenterologijom.

Kujundžić je istaknuo kako se u Hrvatskoj provode sve poznate metode liječenja u gastroenterologiji. “To je razlika između onih koji pričaju, a malo znaju, i onih koji malo pričaju, a puno znaju i puno rade”, dodao je.

“Kamo sreće da su drugi segmenti hrvatskog društva razvijeni i mogu se uspoređivati sa svijetom kao što se može uspoređivati hrvatska medicina”, istaknuo je.

Trebamo se uspoređivati s najboljima, kao što to čini splitski Medicinski fakultet koji je među najboljima u Europi, zato godišnje na taj fakultet dolazi studirati 30 studenta iz razvijene Bavarske, naglasio je Kujundžić.

Jedan od najstarijih i najuglednijih medicinskih časopisa “Lancet” svrstao je hrvatski zdravstveni sustav među 15 posto najboljih na svijetu, ali to ne znači da nemamo problema i da ne treba puno stvari popraviti, naveo je ministar zdravstva.

Predsjednik Hrvatskog gastroenterološkog društva Miroslav Šimunić istaknuo je maligne bolesti kao najveći problem gastroenterologije, te izvijestio da će na kongresu sudjelovati vodeći hrvatski gastroenterološki stručnjaci i gosti iz inozemstva, među ostalim iz Engleske, Koreje, Bahreina, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Šimunić je napomenuo kako se istodobno s ovim kongresom u hotelu La Meridien Lav zbog interdisciplinarnog pristupa održava i 2. međunarodni simpozij Adriatic kluba za imunologiju sluznice.

(Hina)

Tagovi: kongres, Kujundžić, La Meridien Lav, Lancet,