Politika

Skandal! Ministar Kujundžić sporove s liječnicima odlučio riješiti nedopustivim – dopisom Sudu!

Skandalozno ponašanje ministra Kujundžića! U uređenoj državi zbog ovog ministar daje ostavku!

Autor: admin - 04.04.2019

Prvi čovjek hrvatskog zdravstva ima problem 4.000 tužbi liječnika, osipa mu se radni kadar po europskim zemljama, a sva njegova genijalnost u potrazi za rješenjima svela se na – dopis Sudu!? Skandalozno!

U državi u kojoj postoji predsjednica, u kojoj postoji zakonodavno tijelo i neovisni sud, ministar iz tijela kojeg imenuje Sabor (Vlada) piše Sudu. Pojednostavljeno i trivijalizirano, ‘jedan od tri člana žirija veli onom drugom …’

U trodiobi vlasti takve su stvari nedopustive. Poslije niza afera, preminule djece, lošeg sustava … ministar i opet pokazuje kako nema način uhvatiti se u koštac s problemom, već poseže za nedopustivim potezima …

Liječnici su, naime, i opet progovorili o problematici plaćanja prekovremenih sati, o njihovoj (ne)pravednosti, radu od 48 i više sati u komadu, sve suprotno zakonu, uslijed čega više od 4.000 liječnika ima podnesene tužbe protiv bolnica. Brojni su već sporovi i riješeni u korist liječnika, dočim je sindikat ukazao da se Kujudnžiću ‘omakao i pritisak na pravosuđe’.

Radi razumijevanja lika i djela ministra Milana Kujundžića, svakih nekoliko rečenica ovog članka se obavezno sjetite izjave kako je – ‘važniji jedan svećenik od više desetaka liječnika’. Jezivo!

Liječnici šute i rade, stoga bez odveć zanimanja javnosti, kako se voli reći ‘ispod radara’, prolazi još jedna ingeniozna bravura prvog čovjeka zdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Nisu i ne smiju liječnici biti ‘svete krave’, no Kujundžić bi, čini nam se – ‘vodio pilanu u pol’ pustinje, bez ijednog drvnog radnika’ …

Hrvatski liječnički sindikat upozorava, već neko vrijeme, kako nije ispunjen rok za donošenje Zakona o reprezentativnosti, a koji bi liječnicima najzad omogućio pregovore o kolektivnom ugovoru. ‘Plaču’ Vladi i Saboru kako bi isti trebalo donijeti prije ljetne stanke, a da bi do kolektivnog ugovora došlo do jeseni. Možda ljeto još uvijek izgleda daleko, ali uz saborske stanke i pauze, začas će Rajnerova ‘vojska’ biti na moru.

A onda …

– Ministar zdravstva uputio je predsjedniku Općinskog suda u Bjelovaru dopis u kojem ga upozorava, šalje mu dopis, upute o stavu Vlade recimo po pitanju rješavanja tih prekovremenih sati. Predsjednik Vrhovnog suda uputio je pismo ministru zdravstva u kojem ga upozorava sljedećom rečenicom: ‘Želim naglasiti da dobri običaji nalažu da izvršna i zakonodavna vlast čuvaju i štite autonomnost i nepristranost sudbene vlasti’“, kaže Renata Čulinović-Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, a piše Dnevnik.hr.

Svu silu problema koju mu se ‘kote’ jedan za drugim, Kujundžić je odlučio riješiti nedopustivim potezom … Skandalozno je to ponašanje ministra Kujundžića! U uređenoj državi zbog ovog ministar daje ostavku!

foto: youtube (screenshot)

s vs Rh Pn 003219040110550 by OsijekNews on Scribd

 

Tagovi: kolektivni ugovor, Kujundžić, liječnici, milan kujundžić, Ministarstvo zdravstva,