Kultura

Održana premijera predstave „Ne plaćamo, ne plaćamo!“

Predstavom dubrovačko kazalište ujedno obilježava 50 godina Kunčevićeva umjetničkog rada.

Autor: Antonela Verković - 19.01.2019

Premijera komedije „Ne plaćamo, ne plaćamo!“, u režiji Ivice Kunčevića po tekstu talijanskog nobelovca Darija Foa, izvedena je u petak navečer u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića kao prvi ovosezonski premijerni naslov te teatarske kuće.

Predstavom dubrovačko kazalište ujedno obilježava 50 godina Kunčevićeva umjetničkog rada.

Redatelj Kunčević povodom premijere i svog jubileja izjavio je kako je Dario Fo uspio iz sumorne teme o siromaštvu te nevoljama, jadu i poniženjima koje donosi, ispisati sjajnu komediju.

„Taj trenutak, kad je sve oko tebe tako loše da je jedini način preživljavanja da se pokušaš spasiti smijehom, je doživio Fo, ali ni nama nije nepoznat. Radimo šaljivu predstavu, ali kad ozbiljan čovjek radi ludistički komad malo odeš“, ustvrdio je Ivica Kunčević.

Glumica u predstavi Izmira Brautović dojma je kako je u predstavi više riječ o drami, nego o komediji, te dodala kako je rečenice izgovarala s grčem u grlu i stomku.

„To nam je okruženje trenutno u državi, gradu i obiteljima pa nije bilo teško prihvatiti i izgovoriti. Uvijek mi je drago raditi s redateljem Kunčevićem, ima snage raditi s glumcima. Još uvijek se trudi jer voli glumca“, rekla je Brautović.

Glumac u predstavi Lujo Kunčević zahvalio je dubrovačkom ansamblu na profesionalnoj i toploj ljudskoj suradnji i prihvaćanju.

Glumačku podjelu čine Branimir Vidić, Izmira Brautović, Lujo Kunčević, Nika Lasić i Edi Jertec. Autorski tim predstave čine Ivica Kunčević (redatelj, dramaturška obrada, tekst songova), Marin Gozze (scenograf), Danica Dedijer (kostimografkinja), Paola Dražić Zekić (skladateljica), Zrinka Japunčić (oblikovateljica scenskog pokreta) i Marko Mijatović (oblikovatelj svjetla).

Reprizne izvedbe zakazane su za 19., 20. i 27. siječnja.

FOTO: HINA/ Kazalište Marina Držića/ ml

Tagovi: ivica kunčević, kazalište marina držića, predstava,