Politika

Plenković za Šibensko-kninsku županiju rekao da je županija HDZ-a

Plenković i brojni ministri te dužnosnici  sudjelovali su danas u Šibeniku na konferenciji "Dani regionalnoga razvoja i EU fondova", kojom se predstavljaju aktualne politike i programi u svrhu regionalnog razvoja

Autor: Josipa Maksimović - 06.10.2018

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je u petak sudjelovao na sjednici šibensko-kninskog županijskog odbora stranke,  rekao je kako je to županija u kojoj HDZ ostvaruje odlične rezultate na lokalnim i nacionalnim izborima.

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić na današnji sastanak  je pozvao i HDZ-ove gradonačelnike, načelnike te predsjednike gradskih i općinskih odbora HDZ-a u županiji.

„Ovo je obični sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a  Šibensko-kninske županije, županije u kojoj HDZ ostvaruje odlične rezultate na lokalnim i nacionalnim izborima. Mislim da je velika razina povjerenja prema županu Pauku i gradonačelniku Buriću. Partnerstvo koje ima Vlada i lokalna samouprava pokazuje se u rješavanju brojnih pitanja koja su dugo čekali građani Šibenika, kao na primjer projekt TEF-a koji puno znači za budući razvoj grada“, rekao je Plenković.

Vlada i Grad Šibenik zajednički preko projekta Batižele aktiviraju imovinu na prostoru bivše šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF). Vlada je naime prije dva mjeseca donijela odluku o prihvaćanju razvojnog projekta Batižele na prijedlog šibenskog Gradskog vijeća. Riječ je o prostoru TEF-a, jednom od atraktivnijih zemljišta na tom dijelu jadranske obale. Prema GUP-u Grada Šibenika na prostoru bivše tvornice predviđena je prenamjena u mješovitu namjenu gdje bi investitori na zemljištu vrijednom 350 milijuna kuna izgradili novo naselje, stambeno-poslovni, smještajni, kulturni i obrazovni kapacitet, a predviđeni su i novi ugostiteljsko-turistički kapaciteti s dvije tisuće kreveta.

Nakon sjednice izjavu je novinarima dao i ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

„Na sastanku smo čuli zadovoljstvo gradonačelnika, načelnika i članova naše stranke s naporima koje Vlada ulaže u razvoj ove županije. Ovo je jedna dobra organizacija koja dobro radi, ona je dobar partner Vladi RH u provedbi svih projekata koji su značajni za razvoj grada Šibenika i cijele županije. HDZ je stranka koja je proizišla iz naroda, koja živi za narod i radi sve projekte u interesu države“, rekao je ministar Kuščević.

Premijer Plenković i brojni ministri te dužnosnici  sudjelovali su danas u Šibeniku na konferenciji ‘Dani regionalnoga razvoja i EU fondova’ u Solarisu. Riječ je o konferenciji na kojoj se predstavljaju aktualne politike i razvojni programi čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske, kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.

(Hina)

Tagovi: Burić, HDZ, Kuščević, Plenković,