Crna kronika

Podignuta optužnica protiv Berishe koji je prije 6 mjeseci ubio Antu Prnjaka

Jezivi detalji smaknuća - natjerao ga da klekne i "izrešetao"

Autor: Ivona Amidžić - 21.02.2019

Zbog teškog ubojstva i sprječavanja dokazivanja, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Liridona Berishe, koji je lani u kolovozu okrutno ubio Antu Prnjaka, priopćilo je to odvjetništvo – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Tereti ga se da je 21. kolovoza 2018. poslije 22 sata ubio Antu Prnjaka. Sa žrtvom se u njegovu automobilu BMW-u dovezao na napušteno i mračno mjesto na predjelu Kamenu na Trgovačko-transportnom terminalu Split (TTTS).

U optužnici se navodi da je, iskorištavajući poznanstvo i povjerenje Ante Prnjaka, svjestan da u blizini nema ljudi i da je mračno, od njega zatražio da klekne ispred njega. U nakani da ga liši života, u njega je iz automatske puške iz neposredne blizine ispalio najmanje četrnaest hitaca i nanio mu 14 prostrijelnih rana – šest na glavi, od kojih dvije na zatiljku i četiri u sljepoočnom dijelu, te na ostalim dijelovima tijela.

Dan poslije, 22. kolovoza dovezao se Prnjakovim BMW-om u mjesto Srinjine, gdje je benzinom polio automobil i zapalio ga kako bi prikrio dokaze i uništio tragove, stoji u optužnici.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: ante prnjak, Liridon Berisha, optužen, ubio, ubojstvo, vojnik,