Crna kronika

Tko je osumnjičeni za ubojstvo Petra Vuknića, člana splitske zločinačke organizacije

Prijavljen je nestanak i Vuknića i Petrovića, Vuknić je nađen mrtav, a Petrović se sam predao policiji...

Autor: Ivona Amidžić - 07.02.2022

U subotu je na području Splita Petar Vuknić, član zločinačke organizacije Željka Rajića, pronađen mrtav. Policija sumnja u nasilnu smrt, odnosno na ubojstvo, a na kriminalističkom istraživanju nalazi se Dragomir Petrović koji je prije nekoliko dana bio s njim u jednom splitskom hotelu, prenosi Index.

Prijavljen je nestanak i Vuknića i Petrovića. Vuknić je nađen mrtav, a Petrović se sam predao policiji.

Tko je Dragomir Petrović?

Petrović u svom dosjeu već ima teški zločin za koji je odslužio zatvorsku kaznu. Osuđen je 2012. godine na tri godine zatvora na Županijskom sudu u Splitu zbog pokušaja ubojstva iz koristoljublja Ane Marije Gombert (90) u Frankfurtu u ožujku 1998. godine.

Nakon njegove predaje u  rujnu 2006. godine njemačko tužiteljstvo je prepustilo progon Županijskom državnom odvjetništvu. U tom razdoblju Petrović je proveo u pritvoru ukupno tri godine. Optužen je za okrutni zločin kada je zajedno s Mirjanom Bektović i Simonom Hofmeister došli u stan Ani Mariji Gombert.

Starica ih je pustila unutra pošto joj je Simona bila rođakinja te su joj kazali kako joj nose cvijeće. Petrović i Bektović su je pokušali onesposobiti napravom za davanje elektro-šokova. Kako se žrtva i dalje odupirala i vikala, Petrović ju je udario više puta tupim predmetom po glavi, nakon čega ju je nepoznatim predmetom ubo u oko. Nakon toga je nesretnoj starici pritisnuo koljenom vrat, navodi se.

Negirao da je bio sudionik

Međutim, tijekom suđenja nisu mogli  potvrditi je li optuženi Petrović treći počinitelj pošto su njegove sudionice svjedočile kako on nije bio s njima. Stoga su zatražene snimke telefonskih razgovora kako bi se fonetskim vještačenjem usporedio glas, ali su bile uništene.

Petrović je, inače, u sklopu nagodbe priznao sve za što ga je teretila optužnica. Dotad je negirao da je uopće bio sudionik okrutnog razbojništva. Tako je na koncu priznao da je staricu izudarao po glavi, ubo u oko, koljenom pritisnuo vrat te joj davao elektro šokove. Slomio joj je lubanju i čeljust.

Najveći problem za kvalifikaciju djela ispao je s vještačenjem njemačkih liječnika. Premda je Gombert nakon napada pala u komu i umrla tri mjeseca poslije, nisu mogli sa sigurnošću precizirati je li smrt nastupila zbog ozljeda koje joj je nanio Petrović.

Svjedoči protiv Rajićeve organizacije

U Njemačkoj su njegove sudionice u zločinu osuđene na osam, odnosno, devet godina zatvora za nekoliko razbojničkih krađa. Inače, Petrović je jedan od svjedoka u postupku protiv zločinačke organizacije Željka Rajića jer je njegov brat jedna od njihovih žrtava. Brata su mu propucali kraj teretane Guliver u Solinu, što je i stavljeno u optužnicu protiv pripadnika organizacije.

Tijekom svog svjedočenja u USKOK-u u Splitu je plakao govoreći kao je bio potresen kada mu je brat ranjen iz pištolja. Izjavio je kako se to sve dogodilo zbog bratovih odnosa s Ivanom Giljanovićem, iznuđivačem iz Splita, osuđenim za pokušaj ubojstva Marka Bekavca.

Posvjedočio je kako je njegov brat “kupio mir” s 10.000 eura koje je platio svojim napadačima. Našao se na meti jer je skupljao dugove za Giljanovića, koji je tada bio u bijegu, čiji teritorij je preuzela Rajićeva organizacija, piše Slobodna Dalmacija.

Tagovi: petar vuknić, polixija, ubojstvo,