Gospodarstvo

Potpisani ugovori za nabavu opreme za srednje pomorske škole

Potpisani su ugovori za pomorske srednje škole diljem Jadrana. Sredstva će poslužiti školama za nabavu videomaterijala, vježbeničkih stanica, splavi za spašavanje...

Autor: Antonela Verković - 17.09.2018

Ugovore za nabavu opreme vrijedne gotovo tri milijuna kuna, kojima bi srednje pomorske škole trebale podići kvalitetu obrazovanja, potpisao je u ponedjeljak u Zagrebu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s osam ravnatelja tih škola.

Hrvatska je pomorska zemlja s oko 22 tisuće pomoraca, od čega njih 15 i pol tisuća u međunarodnoj plovidbi. Njima je potrebno vrhunsko obrazovanje kako bi mogli odgovoriti zahtjevima suvremenog brodarstva i zaštiti ljudskih života na moru, kazao je ministar Butković.

Ugovore su potpisali Pomorska škola Bakar u iznosu 544 tisuća kuna, Srednja škola Ambroza Haračića, Mali Lošinj u iznosu 277 tisuća kuna, Pomorska škola Zadar u iznosu 466 tisuća kuna, Prometno-tehnička škola Šibenik u iznosu 229 tisuća kuna, Tehnička škola Šibenik u iznosu 173 tisuće kuna, Pomorska škola Split u iznosu 570 tisuća kuna, Srednja škola Petra Šegedina iz Korčule u iznosu 276 tisuća kuna i Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik u iznosu 463 tisuće kuna.

Sredstva će poslužiti školama za nabavu videomaterijala, stimulatora, vježbenih stanica, uređaja za nadzor brodskih funkcija, splavi za spašavanje i sl.

(Hina)

Tagovi: oleg butković, pomorska škola, ugovor,