Gospodarstvo

Povjerenstvo za Marjan zbog potkornjaka traži proglašenje elementarne nepogode

U povjerenstvu su mišljenja kako sanacija zaraženih stabla u Park šumi Marjan treba početi u najkraćem roku, ne dužem od pet dana, i završiti do 15. ožujka

Autor: Lucija Tokić - 03.02.2019

Novoosnovano Povjerenstvo za Marjan na svojoj je prvoj sjednici u subotu pozvalo gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu da od župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana zatraži proglašenje elementarne nepogode radi suzbijanja epidemije mediteranskog potkornjaka na stablima u toj park šumi, piše Nacionalni Portal prenoseći Hina-u.

“Povjerenstvo predlaže gradonačelniku da od župana zatraži proglašenje elementarne nepogode temeljem čega će se aktivirati krizni stožer Grada Splita kako bi se problemu pristupilo svim raspoloživim snagama u suradnji s JU i stručnim dijelom povjerenstva”, priopćeno je nakon sastanka povjerenstva.

U povjerenstvu su mišljenja kako sanacija zaraženih stabla u Park šumi Marjan treba početi u najkraćem roku, ne dužem od pet dana, i završiti do 15. ožujka.

Splitsko Gradsko vijeće je 29. siječnja prihvatilo prijedlog gradonačelnika Krstulovića Opare da do sredine veljače održi tematsku sjednicu na kojoj će se raspravljati o tome kako suzbiti epidemiju mediteranskog potkornjaka na stablima u Park šumi Marjan.

“Potrebno je žurno djelovati. Ako se tako ne postupi, od Park šume Marjana mogla bi ostati golet”, upozorio je gradske vijećnike direktor Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Damir Grubišić.

foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ua

Tagovi: elementarna nepogoda, marjan, mediteranski potkornjak,