Crna kronika

PU splitsko-dalmatinska: 203 prekršaja u prometu u nekoliko sati

Ali ... Nijedna osoba nije zatečena u vožnji pod utjecajem alkohola!!! Yea!!!

Autor: Alan Srčnik - 07.01.2019

U akciji “Faktori rizika”, provedenoj u ponedjeljak na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, utvrđena su 203 prekršaja, među kojima vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, te korištenje mobitela za vrijeme vožnje – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Akcija je provedena danas od 13 do 17 sati, obuhvaćeno je 470 vozila različitih kategorija, utvrđeno je 203 prekršaja od kojih se 113 odnosilo na nepropisnu brzinu, 58 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, a devet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Nijedna osoba nije zatečena u vožnji pod utjecajem alkohola.

U policiji najavljuju kako će i dalje nastaviti s aktivnostima u prometu sve kako bi podigli razinu sigurnosti na prometnicama na području Splitsko-dalmatinske županije.

“Sankcionirat će se prometni prekršaji, a postupanje će, kao i do sada, prvenstveno biti usmjereno na već spomenute prekršaje, koji su u uzročno – posljedičnoj vezi s teškim prometnim nesrećama”, ističu iz splitske policije.

Tagovi: 203, faktori rizika, policija, prekršaj,