Kultura

Raspisan natječaj za intendanta splitskoga HNK – prijedlog da Golovko bude v.d.

Brekalo smatra kako je najpoštenije rješenje da Golovko bude intendant, jer s obzirom na to da su ga doveli da radi do 1. listopada, onda je u redu da on i odradi posao do kraja...

Autor: Antonela Verković - 18.09.2018

Natječaj za novog intendata Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu raspisan je prošlog petka, a sadašnji intendant Goran Golovko trebao bi, po prijedlogu Kazališnog vijeća, još neko vrijeme ostati na toj dužnosti kao v.d. da sastavi program za novu kazališnu sezonu, doznaje se ponedjeljak u Kazališnom vijeću.

Članica Kazališnog vijeća Branka Brekalo rekla je u izjavi za Hinu da bi Golovko, kojemu 30. rujna istječe mandat, i dalje trebao raditi taj posao kao v.d.

Kazališno vijeće s Brankom Matulićem na čelu poslalo je splitskome Gradskom vijeću prijedlog da potvrdi Gorana Golovka za v.d. intendanta na duže razdoblje kako se ne bi ugrozio rad u sljedećoj kazališnoj sezoni, a po zakonu, tu se dužnost može obavljati najduže godinu dana.
“Još ništa ne znamo o eventualnim kandidatima koji bi se trebali javiti na natječaj. Ovo je zapravo najpoštenije rješenje s obzirom na to da do sada nismo raspisali natječaj i da smo Golovka doveli da bude intendant do 1. listopada, onda je u redu da on i odradi posao do kraja. Nadamo se da će Gradsko vijeće to prihvatiti s obzirom na to da je Golovko izradio plan i program”, rekla je za Hinu Brekalo.
Da je predložen za v.d. intendanta splitskoga HNK, potvrdio je i Goran Golovko, koji je rekao kako je program za novu kazališnu sezonu kao i Splitsko ljeto već napisao i poslat će ga danas Kazališnom vijeću kako bi na sjednici u četvrtak o njemu mogli raspravljati.
Potvrdio je i da je natječaj za novog intendanta raspisan, a rok za prijavu je 30 dana. Još ne zna hoće li se prijaviti na natječaj, nije mu poznato ni je li tko dosad zatražio uvid u natječajnu dokumentaciju, no misli da će biti zainteresiranih za čelnika splitskoga HNK.

(Hina)

Izvor fotografije: Facebook

Tagovi: Goran Golovko, HNK Split, intendant,