Gospodarstvo

Rekonstrukcijom OŠ Mokošica omogućit će se jednosmjenska nastava

Procijenjena vrijednost projekta je 400.000,00 kuna

Autor: Ivona Amidžić - 17.04.2019

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave projektantskih usluga za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom, za rekonstrukciju Osnovne škole Mokošica. Procijenjena vrijednost nabave je 400.000,00 kuna bez PDV-a.

Dogradnja je planirana na mjestu postojećeg vanjskog igrališta koje se nalazi istočno od postojeće glavne školske zgrade i dvorane, a sastojat će se od ukupno 16 učionica, točnije 11 učionica namijenjenih za redovnu nastavu te 5 učionica za specijaliziranu nastavu, s po jednim zajedničkim kabinetom na svake dvije učionice.

Nova školska zgrada bit će opremljena i uredskim, odnosno administrativnim prostorijama, polivalentnom prostorijom, potrebnim sanitarijama i tehničkim prostorima te vanjskim ograđenim igralištem dimenzija 26×14 metara. Također, ostvarit će se topla veza između planirane dogradnje i postojeće škole.

Glavni projekt podrazumijeva sve podprojekte i elaborate potrebne za ovaj tip objekta za ishođenje građevinske dozvole, a prema važećim zakonima i pravilnicima.

Podsjetimo, završenom nadogradnjom OŠ Mokošica moći će se osigurati nastava u jednoj smjeni, a realizacijom ceste Tamarić, za koju je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima nedavno ishodio lokacijsku dozvolu, bi trebao biti riješen dugogodišnji problem loše cestovne komunikacije s kojim se suočavaju roditelji koji dovode djecu u vrtić i školu, ali i svi stanovnici ovog dijela Mokošice.

Inače, Grad Dubrovnik krenuo je i s ishođenjem dozvole za dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici, koji će nakon rekonstrukcije sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15. Osim toga, uskoro počinje i uređenje parkinga koji će biti smješten na prostoru poviše škole i koji će donijeti nova 72 parkirna mjesta.

(Grad Dubrovnik)

foto: Gradonačelnik.hr

Tagovi: jednosmjenska nastava, oš mokošica, projekt, rekonstrukcija,