Crna kronika

Rotvajler ugrizao i lakše ozlijedio trogodišnjaka u Ražnju kod Rogoznice

 Dijete je zadobilo lakše tjelesne ozljede, odnosno jedan ugriz na predjelu leđa.

Autor: Marko Leskovar - 28.12.2018

Trogodišnjeg dječaka za Božić je u Ražnju kod Rogoznice ugrizao rotvajler, no dijete je nakon dva dana pušteno iz bolnice gdje su mu sanirane lakše ozljede, a vlasnik psa zaradio je prekršajni nalog, doznaje se u petak u šibenskoj policiji koja će izvješće poslati i veterinarskoj inspekciji.

Vlasnik dvaju pasa koje je ostavio bez nadzora prekršajno će odgovarati zbog nepropisnog držanja životinja, kazala je Sanja Baljkas, ovlaštena policijska službenica za odnose s javnošću PU šibensko-kninske.

Jedan je njegov pas napao dječaka, a drugi psa u vlasništvu roditelja ugriženog trogodišnjaka.

“Utvrđeno je kako su majka i dijete zajedno s psom bili u jednom kafiću u Ražnju, a kad su izlazili, primijetila su ih dva rotvajlera koje je vlasnik ostavio bez nadzora na javnoj površini. Jedan od rotvajlera napao je psa, a drugi dijete kojemu su u službi Hitne pomoći konstatirane lakše ozljede. Bit će obaviještena i i veterinarska inspekcija”, rekla je Baljkas.

Ravnateljica šibenske bolnice Sanje Jakelić je za portal ŠibenikIN potvrdila da je dječaku pomoć pružena na odjelu Hitne pomoći, a nakon dva dana provedena na dječjem odjelu, u prisutnosti roditelja pušten je kući.

Dijete je zadobilo lakše tjelesne ozljede, odnosno jedan ugriz na predjelu leđa.

Lokalni mediji pišu da se nemili događaj dogodio na Božić oko 17.30 sati, na ulazu u kafić gdje je bračni par sa sinom i prijateljima te svojim malim psom došao popiti kavu.

“Kad smo izlazili iz kafića, vidjeli smo ispred dva rotvajlera kako šetaju bez brnjice i povodca. Oni su se, čim su nas ugledali, zaletjeli prema nama te smo krenuli natrag u unutrašnjost kafića da se zaštitimo. Međutim, supruga mi, ulazeći, nije stigla zatvoriti vrata te se jedan rotvajler bacio na našeg sina starog tri godine i četiri mjeseca, a drugi na našeg psića. Sina mi je pas bacio na pod na prsa i počeo ga trgati. Ja sam se bacio na psa i povlačio ga sa sina. Priskočio je tada i vlasnik kafića i pomogao mi te smo uspjeli otrgnuti psa s djeteta”, izjavio je dječakov otac.

Tagovi: dječak, ozljede, rotvajler,