Crna kronika

Slijepi Splićanin upao u nezaštićeni iskop

''Inače se bijelim štapom krećem već 22 godine. Ovo mi se nikad u životu još nije dogodilo'', rekao je Splićanin

Autor: Tamara Lemajić - 10.03.2019
Boris Bjedov iz Splita, inače slijep od rođenja, prošle srijede je, kako je ispričao za Index, zbog nemara radnika upao u kanal. “Šetao sam i sve se dogodilo u sekundi”
– Inače se bijelim štapom krećem već 22 godine. Ovo mi se nikad u životu još nije dogodilo. Već deset godina šetam Marjanom, raznim putevima. U srijedu sam se iz autobusa iskrcao na stanici Institut jer sam znao da se dalje ne smije zbog radova. Šetao sam cestom prema gradu, uobičajenom trasom. Tamo negdje iza Vila Dalmacije gdje počinje trotoar, popeo sam se na njega i hodao prema Zvončacu. Tu hodaju i drugi ljudi, žene s kolicima. Orijentiri su mi lijepi, jasni, pratim desno zidove, pratim ograde i mogu hodati brzo, opušteno. Hodao sam dosta brzo. Inače slušam muziku, ali sam tada u rukama držao mobitel za slijepe osobe i dobro da je bilo tako. Šetao sam i sve se desilo u sekundi – uznemireno prepričava Bjedov. Odjednom je, priča, završio u rupi, prenosi Glas Dalmacije Index-ovu vijest.

– S desne strane je bio neki stupić, meni je prvo štap kliznuo u rupu, a onda mi je kliznula i desna pa lijeva nogu. Cijeli sam upao u rupu duboku 60-70 cm, laktom sam lupio u rub. Tresnuo sam, mobitel za slijepe mi je pao, sva sreća da se nije razbio. Kad sam upao u kanal, odmah sam se u kanalu ustao na noge. Kad sam pao, počeo sam zapomagati. Bio sam jasno ljut pa sam počeo i psovati. Nije bilo nikoga. Nakon 2-3 minute se pojavio čovjek, on mi je pomogao. Trebalo je dosta nogu dići da bih uspio izaći iz te rupe. Štap mi se skroz iskrivio. Čovjek mi je pomogao da izađem. Kad sam uspio izaći, s tim sam čovjekom koji mi je pomogao tražio radnike, ali oni su bili na pauzi – kaže.

– Ja sam tada pošizio. Zvao sam 5-6 brojeva Grada. Ispričao sam im što se dogodilo i ne mogu reći da oni nisu bili ljubazni. Ti radovi su počeli u ponedjeljak, oni jesu ogradili, ali su stavili oznake na cestu, a na trotoar nisu. Hodao sam gdje hodaju i drugi ljudi, ne gdje se ne smije. Oni su se meni ispričavali, a ja sam njih pitao ima li taj koji to radi mozga da nije mogao to odmah ograditi. Tad su mi rekli nešto što me uvrijedilo. Netko od te dvojice inače ljubaznih koje sam zvao mi je rekao: ‘Pa, gospodine Boris, izvođač radova nije imao u vidu da će proći slijepa osoba, nesretna okolnost je da su radnici bili na pauzi, oni su vas samo upozorili – prepričava Boris Bjedov za Index. Ogorčen je na činjenicu da se to što mu se dogodilo može nazvati tek nesretnom okolnošću.

Foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: nesreća, pad, slijepac,

Vezane vijesti