Crna kronika

Slobodan Marendić o sinovom incidentu: “Nikog nije usmrtio, ničiju obitelj nije zavio u crno”

Bivši prvi čovjek splitske policije progovorio je za „Provjereno", što je njegov prvi javni istup nakon što je podnio ostavku jer je njegov sin pijan slupao njegov službeni automobil.

Autor: Marko Leskovar - 25.10.2018

Marendić je ispričao kako je proživio prve trenutke od saznanja da mu je sin Luka, s njegovim službenim automobilom, doživio prometnu nesreću.

Podsjetimo, nedavno smo smo izvjestili kako je sin bivšeg načelnika splitske policije bez očevog znanja “posudio” automobil kako bi otišao po djevojku, pritom imajući u sebi promil alkohola. Neiskustvo za volanom u kombinaciji sa alkoholom dovelo je do nesreće gdje se Marendićev sin zabio u ogradu, a auto postao smrskan s prednje strane. Na sreću, ozbiljnijih zdravstvenih posljedica nije bilo.

Nakon toga, kako mu je i savjest nalagala, Slobodan Marendić podnio je ostavku na mjestu šefa splitske policije:

“Zaista nisam razmišljao o tome da je to nekakav veliki potez. To je više onaj osobni osjećaj, kad vidite da ne možete onom lakoćom obavljati svoj posao. Na temelju svog osobnog osjećaja shvatio sam da to neće biti s takvom lakoćom nakon ovakvog jednog događaja. Jedno vrijeme, duže vrijeme. Svakako ne na tom radnom mjestu”, kaže Marendić.

 

Tagovi: marendić, nesreća, policija, sin, slobodan,