Gospodarstvo

Smijenjen predsjednik uprave Pevexa, na njegovo mjesto došao Krešimir Bubalo

Bubalo je diplomirani ekonomist koji je svoje bogato profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u privatnom i javnom sektoru

Autor: Darija Kovačić - 23.02.2021

Nadzorni odbor Pevexa jučer je opozvao dosadašnjeg predsjednika uprave Juricu Lovrinčevića i za novog predsjednika uprave imenovao Krešimira Bubala, priopćeno je iz tog trgovačkog lanca Index-u.

Krešimir Bubalo je od prosinca 2016. obavljao funkciju člana uprave Pevexa, a na novu je funkciju imenovan na novi mandat od pet godina.

Kako se navodi u priopćenju, Bubalo je diplomirani ekonomist koji je svoje bogato profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u privatnom i javnom sektoru.

Uz Krešimira Bubala, u upravi Pevexa su tri člana – Jure Radoš, Renata Duka i Ivan Jukić.

“Nadzorni odbor se zahvalio Josipu Lovrinčeviću na požrtvovnom radu i doprinosu koji je dao tijekom svog mandata”, zaključuje se u priopćenju, u kojem se ne iznose razlozi Lovrinčevića opoziva.

Inače, Jurica Lovrinčević je predsjednikom uprave Pevexa (tada još Peveca) imenovan u listopadu 2016. godine na mandat od pet godina, a prije toga je bio na dužnosti člana uprave.

Pevex trenutno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske i zapošljava oko 2.000 radnika.

Foto: arhiva

Tagovi: jurica lovrinčević, krešimir bubalo, nadzorni odbor, pevex, uprava,