Sport

Spektakl na trogirskoj Batariji! Svečano otvaranje novog igrališta i utakmica s Hajdukom

Jedno od najljepših hrvatskih nogometnih igrališta u novom obnovljenom izdanju danas ugošćuje čak tri utakmice

Autor: Ivona Amidžić - 17.04.2019

Nedavno obnovljeno trogirsko nogometno igralište Batarija danas će, 17. travnja, doživjeti spektakularno svečano otvaranje. U goste Trogiranima stiže Hajduk koji će tamo odigrati dvije prijateljske utakmice: u 17.15 snage će odmjeriti pioniri dvaju klubova, a u 19 sati istrčat će nogometaši Hajduka II i domaćina HNK Trogir koji inače igra u II. Županijskoj ligi.

“Igralište je u funkciji već par mjeseci, ali čekali smo pravi trenutak da njegovu obnovu obilježimo kako treba i da nam u goste dođu splitski ‘bili’. Zaista smo puno truda uložili da derutni blatnjavi stadion postane jedno poželjno, moderno sportsko igralište koje će nam svima biti na ponos”, istaknuo je dogradonačelnik Viktor Novak, inače zadužen i za sportski sektor grada.

Obnova Batarije

Podsjetimo, u rujnu prošle godine započela je obnova Batarije koja je uključivala postavljanje umjetne trave, nove reflektore, tribine, preuređenje svlačionica i klupskih prostorija.

Trogirsko nogometno igralište jedinstveno je u svijetu i često se nalazi u izborima za najljepše i najatraktivnije terene. Smješteno je u povijesnoj, UNESCO-m zaštićenoj gradskoj jezgri, a simbolično, iza golova nalaze se dvije utvrde: Kula Kamerlengo i Kula sv. Marka.

Igralište se sviđa i mališanima

Mnogobrojni trogirski turisti često se oduševe činjenicom da je igralište kao takvo još uvijek u staroj jezgri i još uvijek u svojoj originalnoj funkciji. Da je takva odluka dobra potvrđuje i sljedeća činjenica: otkako su radovi završeni, broj djece koja trenira pod grbom HNK Trogir znatno je skočio.

“Prije obnove u klubu broj djece je pao na stotinjak, a sada je ta brojka porasla na oko 190. Ovo nam je bila jedna od prioritetnih investicija i najmanje što naša djeca zaslužuju. Pozivam sve da dođu pogledati utakmicu i proveseliti se s nama”, dodao je dogradonačelnik Novak.

Važno je spomenuti da danas također započinje i međunarodni nogometni turnir “Prvi koraci” na kojem sudjeluje i podmladak velikog europskog kluba Rome. Igrači Trogira i AS Rome, godišta ’09, odmjerit će snage od 16 sati u prvoj utakmici turnira.

(Grad Trogir)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: batarija, nogometno igralište, obnova, svečano otvaranje, utakmica,