Politika

Susret župana s veleposlanikom Slovačke u tvrtki Reneteh u Ogulinu

Ovo postrojenje uz proizvodnju električne energije, koju prodaje HEP-u, proizvodit će i toplinsku energiju te je u planu i prerada drvenog ugljena i čađe, koji su ostaci iz energane, a za kojima na tržištu vlada velika potražnja.

Autor: Marko Leskovar - 01.12.2018

Na poziv veleposlanika Slovačke Republike NJ.E. Petera Suska župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je u petak, 30. studenog, tvrtku Reneteh u Poslovnoj zoni Ogulin gdje se susreo s veleposlanikom Suskom i njegovim suradnicima. Radi se o investiciji kogeneracijskog postrojenja na bio masu snage 4,9 MW u koju je slovačka tvrtka uložila preko 150 milijuna kuna.

Ovo postrojenje uz proizvodnju električne energije, koju prodaje HEP-u, proizvodit će i toplinsku energiju te je u planu i prerada drvenog ugljena i čađe, koji su ostaci iz energane, a za kojima na tržištu vlada velika potražnja. Tvrtka trenutno zapošljava pedesetak djelatnika, sve s područja Ogulina, a po završetku cijele investicije bit će zaposleno 150 ljudi. Prema riječima direktora Miroslava Romana tvrtka ima velike razvojne planove te kani i dalje proširivati svoje kapacitete na području Ogulina.

On je istaknuo poteškoće koje tvrtka ima u osiguranju sirovine, a posebno je zahvalio službama Karlovačke županije pri ishođenju dokumentacije za gradnju, gdje je naglasio veliku pomoć, profesionalnost i brzinu reakcije Upravnog odjela za graditeljstvo te pročelnice Marine Jarnjević. Veleposlanik Susko naznačio je ulogu Veleposlanstva kod pripreme investicije te rješavanju problema s nabavkom sirovine na čemu se intenzivno radi.

Župan Damir Jelić zahvalio je i čestitao svim zaslužnim za ovaj vrijedan projekt posebno pohvalivši vodstvo tvrtke na inzistiranju da se u njoj zapošljavaju domaći kadrovi jer je to i strateški interes Karlovačke županije, a mnogo znači za područje Ogulina. Župan Jelić ponudio je pomoć stručnih službi i odjela u Karlovačkoj županiji za rješavanje svih budućih aktivnosti koje će tvrtka imati u razvoju investicija u narednom investicijskom ciklusu.

Tagovi: ogulin, reneteh, župan,