Politika

Župan Boban primio novog veleposlanika Države Izrael

"Nastavljamo suradnju u području upravljanja vodama, odnosno navodnjavanju naših triju velikih polja: Imotsko-Bekijskog, Vrgoračkog i Sinjskog"

Autor: Ivona Amidžić - 10.04.2019

Jučer je u zgradi županije župan Blaženko Boban primio u nastupni posjet novog veleposlanika Države Izrael, Nj. E. Ilana Mora.

“Zahvaljujem na današnjem posjetu kao i na dolasku na Konferencije o darovitoj djeci u organizaciji županijskih Centara izvrsnosti, koju smo u četvrtak zajednički otvorili”, kazao je župan, te dodao: “Uz suradnju na znanstvenom području, nastavljamo suradnju i u području gospodarstva, slijedom ranije započetih razgovora s Vašom prethodnicom, u području upravljanja vodama, odnosno navodnjavanju naših triju velikih polja: Imotsko-Bekijskog, Vrgoračkog i Sinjskog.”

Župan je tada najavio tradicionalne Dane Izraelskog filma u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji i prokomentirao kako su odnosi županije i Republike Hrvatske s Državom Izrael na odličnoj razini.

“Granice naše suradnje ne postoje i uistinu ima prostora za još bolju suradnju na svim područjima život”, kazao je veleposlanik Mor, te napomenuo kako se sjeća slavnih dana splitske košarke, kada je tadašnja KK Jugoplastika još prije 30 godina pobijedila Maccabi u Tel Avivu”.

Na to se referirao i predsjednik županijske Skupštine Petroslav Sapunar, i sam pripadnik te slavne generacije Šolmana, Tvrdića i ostalih: “Izražavam toplu dobrodošlicu u ime svih vijećnika županijske Skupštine i osobno, te zadovoljstvo visokom razinom i kvalitetom suradnje Države Izrael, kako s Republikom Hrvatskom tako i sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Nadam se da ćemo takvu suradnju i nastaviti realizirajući ono što ovdje dogovorimo”, kazao je u kratkoj pozdravnoj riječi Sapunar.

Župan Boban je u izjavi novinarima napomenuo kako je veleposlanik tu između ostaloga i zbog sutrašnjeg otvaranja Sajma vojne industrije i opreme ASDA, koji se tradicionalno održava svake godine u Splitu, te će se razgovori nastaviti i sutra.

(Splitsko-dalmatinska županija)

Tagovi: Blaženko Boban, izrael, Nj. E. Ilan Mor, veleposlanik, župan,

Vezane vijesti