Crna kronika

Uhićen kriminalac i serijski kradljivac na području Zadra

Ljekarna, crkva, škola, građani na ulici... Nije birao!

Autor: Ivona Amidžić - 17.05.2019

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije provode kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela razbojništava i teških krađa.

Naime, jučer su nakon dojave u 11.15 sati o izvršenom razbojništvu u ljekarni u ulici Ivana Mažuranića u Zadru, policijski službenici brzom reakcijom u 11.50 sati u ulici Benka Benkovića zatekli i uhitili muškarca koji se dovodi u svezu s kaznenim djelom.

Nad istim je provedeno kriminalističko istraživanje. 25-godišnjaka se sumnjiči da je jučer ujutro oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira u Zadru, maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu uz prijetnju noža pokušao otuđiti novac. Nešto kasnije, oko 8 sati, maskiran je s crnom kapom na glavi (fantomka) u Glagoljaškoj ulici došao do crkve. Nasilno je otvorio vrata crkve i držeći nož u ruci, od svećenika pokušao otuđiti novac.

kriminalac_17052019_glasdalmacije

Nakon toga je došao do prostorija škole u ulici Dr. Franje Tuđmana. Tamo je iz ureda otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika. Svoj je pohod nastavio te otišao do ulice Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije ustanove i preturao po stvarima. Kada su ga djelatnici zatekli, kroz prozor se udaljio, a da nije ništa otuđio.

Nadalje, oko 11.15 sati je također maskiran, ušao u ljekarnu u ulici Ivana Mažuranića držeći u ruci metalnu šipku. Uz prijetnju pištolja je od djelatnice otuđio novac, nakon čega se udaljio.

Neposredno nakon toga je oko 11.30 sati u ulici Benka Benkovića provalio u kuću 73-godišnje vlasnice. Otamo je otuđio prijenosno računalo, el. čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat. Ukupna vrijednost se procjenjuje na preko 100 tisuća kuna.

kriminalac3_17052019_glasdalmacije

Odmah nakon toga, pri izlasku iz dvorišta zatekli su ga policijski službenici Službe kriminalističke policije. U tom je trenutku u rukama nosio otuđene stvari i oružje. Tada je uhićen i doveden u prostorije policije.

kriminalac4_17052019_glasdalmacije

kriminalac2_17052019_glasdalmacije

Kod njega su također pronađeni pištolj, metalna šipka, novac i drugi predmeti koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela.

Danas će 25-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

foto: PU zadarska

Tagovi: krađe, kradljivac, kriminalac, nož, pištolj, policija, provale, uhićen,